Més de 800 joves participen en el projecte “Shirika: Sensibilització comunitària i intercultural amb joves”

15 julio 2024

Per FISAT. Comunicació.

l

Un any més, Shirika, que té com a objectiu la sensibilització comunitària i intercultural, arriba a una gran quantitat de joves de diferents centres educatius.

Durant aquest any 2024, el projecte Shirika: Sensibilització comunitària i intercultural amb joves ha realitzat 33 sessions de sensibilització, a més de 800 joves d’ESO i Formació Professional, pertanyents a sis centres educatius diferents: IES Mediterráneo, IES Santa Lucía i Col·legi Sant Joan Bosco Salesians.

Aquest projecte és finançat pel Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions a través del Fons Social Europeu.

L’objectiu d’aquest tipus d’activitat és crear models de convivència entre la joventut, basats en la promoció d’una ciutadania activa, crítica, responsable cap a la diversitat, la igualtat i la cohesió social, activitats extracurriculars en centres educatius, centres cívics i socials.

Aquest any, s’han fet sessions relacionades amb temes com: la interculturalitat, diversitat i convivència social; la participació social, protagonisme juvenil i voluntariat; i la igualtat i perspectiva de gènere.

Un segon objectiu del projecte Shirika consisteix a formar les persones participants que han fet el pas a una segona formació com a agents de canvi. Per això, durant l’any 2024, al voltant de 12 participants hauran rebut sessions de trobada i formació setmanals, i hauran participat en algunes accions de sensibilització comunitària.

Les accions de sensibilització, juntament amb el voluntariat, són línies estratègiques del model preventiu que està en l’essència del treball salesià amb els joves. És per això que des de la Fundació FISAT Salesians Social, s’impulsen diferents programes i projectes amb l’objectiu de transformar-los a través d’espais d’educació formal i no formal.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

Actualidad
¡Gracias, don Ángel!

¡Gracias, don Ángel!

Estábamos en el aula del Capítulo General 27, junto a otros 250 salesianos de todo el mundo, cuando comenzó la votación para elegir al nuevo Rector Mayor. Comenzó a salir el nombre de Ángel Fernández Artime, que terminaba como inspector en Argentina y había sido...

Actualidadssm
Especial Rector Mayor: 10 años 10 aguinaldos, una propuesta clara

Especial Rector Mayor: 10 años 10 aguinaldos, una propuesta clara

El segundo artículo de esta serie conmemorativa es un breve recorrido por los temas tratados en los aguinaldos del cardenal Ángel Fernández Artime durante 10 años. El próximo 16 de agosto renunciará en su cargo como Rector Mayor de la Congregación Salesiana, lo hará rodeado de jóvenes de todo el mundo que están participando el el Sínodo Salesiano de los Jóvenes. Todos ellos conocedores de la propuesta clara de D. Ángel en sus aguinaldos.