Durant aquest any 2024, el projecte Shirika: Sensibilització comunitària i intercultural amb joves ha realitzat 33 sessions de sensibilització, a més de 800 joves d’ESO i Formació Professional, pertanyents a sis centres educatius diferents: IES Mediterráneo, IES Santa Lucía i Col·legi Sant Joan Bosco Salesians.
Aquest projecte és finançat pel Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions a través del Fons Social Europeu.
L’objectiu d’aquest tipus d’activitat és crear models de convivència entre la joventut, basats en la promoció d’una ciutadania activa, crítica, responsable cap a la diversitat, la igualtat i la cohesió social, activitats extracurriculars en centres educatius, centres cívics i socials.
Aquest any, s’han fet sessions relacionades amb temes com: la interculturalitat, diversitat i convivència social; la participació social, protagonisme juvenil i voluntariat; i la igualtat i perspectiva de gènere.
Un segon objectiu del projecte Shirika consisteix a formar les persones participants que han fet el pas a una segona formació com a agents de canvi. Per això, durant l’any 2024, al voltant de 12 participants hauran rebut sessions de trobada i formació setmanals, i hauran participat en algunes accions de sensibilització comunitària.
Les accions de sensibilització, juntament amb el voluntariat, són línies estratègiques del model preventiu que està en l’essència del treball salesià amb els joves. És per això que des de la Fundació FISAT Salesians Social, s’impulsen diferents programes i projectes amb l’objectiu de transformar-los a través d’espais d’educació formal i no formal.
0 comentarios