Mornese, el cor de les Salesianes

4 agosto 2024

Comunicació cpb24

l

El cpb24 gaudeix del llegat de Mare Mazzarello i les Filles de Maria Auxiliadora.

El cinquè dia del Campobosco 2024 (#CPB24), aquest 4 d’agost, els joves participants espanyols i portuguesos van visitar els llocs més importants a la vida de Maria Mazzarello, cofundadora amb Sant Joan Bosco de l’Institut de les Filles de Maria Auxiliadora el 1872 .

Molt aviat, el Campobosco es va desplaçar amb autocars des del Colle Don Bosco fins al poble de Mornese, a uns 100 quilòmetres de distància. Van iniciar el dia amb la pregària del matí en ruta i la motivació del dia. Avui seran les FMA qui acompanyin aquest pelegrinatge, les quals aniran fent de guia pel poble i descobrint-los la vida i l’espiritualitat de Mare Mazzarello.

Una acollida calorosa

A l’arribada a Mornese, el Campobosco 2024 va ser acollit per la comunitat de salesianes, les germanes que estan fent exercicis espirituals a la casa de Mazzarello i per Sor Chary García, Vicaria General de les Filles de Maria Auxiliadora. Pel moment de la benvinguda a càrrec de la Directora de la casa, Sor Bianca Sánchez, es van trobar al santuari dedicat a Mare Mazzarello. Un cop introduït i ambientat el dia, els 10 autobusos es van distribuir pels punts importants del poble per arribar a conèixer i aprofundir-ne la vida i l’espiritualitat.

La visita a Mornese els va portar a conèixer la Casa “Valgelata”, o també anomenada la “casa del Tifus”, on Maín va viure després d’haver-ho fet a la Valponasca. Aquí es va recuperar de la malaltia del tifus, de la convalescència després d’haver-se contagiat en la cura dels seus oncles. També els participants van visitar la casa Macagno, el lloc on Maria Mazzarello va fundar el primer taller i el primer oratori festiu per a nenes, així com la casa Bodrato, on va obrir el primer orfenat femení. El col·legi on comença a desenvolupar la missió la primera comunitat de salesianes i la parròquia, on va ser batejada, van ser altres de les visites realitzades a la presència de les salesianes a Mornese.

Es van tornar a reunir a la casa de Mazzarelli per al menjar, recuperar forces i traslladar-se a la casa de la Valponasca, als afores de Mornese, on Maín va viure en la seva adolescència i joventut i va forjar la seva personalitat i el seu creixement en la fe. Sor Chari García, Vicaria General de les Filles de Maria Auxiliadora, els va motivar a mirar la vida amb altres ulls, ulls plens d’esperança. Allargar la mirada per respondre als grans desafiaments de Déu.

Després d’aquest primer contacte a la Valponasca, hi va haver un temps interior. Molts dels joves, en una estona de temps lliure, van aprofitar per fotografiar-se a la finestra des de la qual Maín resava i veia l’Església del poble quan no podia assistir a la trobada diària amb el Senyor a l’eucaristia. És la trobada personal de Maín amb el Senyor al final de cada dia, juntament amb la seva família.

Celebració de l’Eucaristia a Valponasca

A les 6 de la tarda van celebrar l’eucaristia a la Valponasca, amb l’alegria de celebrar junts i donar gràcies a Déu per la vida consagrada de Sor Maria José Silva, delegada de Pastoral Juvenil de les Salesianes, que va renovar els vots 25 anys després de celebrar les seves primeres professions, tal dia com avui de 1999.

La missa va ser presidida per Jordi Lleixà, Delegat de Pastoral Juvenil de la Inspectoria Maria Auxiliadora (SMX). Al sermó, els va parlar de la importància de ser humil. “Feliços els ulls que veuen allò que altres no veuen”, fent al·lusió a l’evangeli de Lluc.

“Feliços aquests nois que no veuen només el que externament es veu. Des de la fe i la senzillesa descobrim l’acció de Déu en aquesta terra de Mornese i en aquest indret de Valponasca”.

En aquest entorn de l´Eucaristia es va donar gràcies a Déu pels seus 25 anys de professió.

Com és tradició en la celebració del Campobosco, es va col·locar la placa commemorativa de l’esdeveniment juntament amb les d’altres edicions a I Mazzarelli.

El final de la tarda la van compartir amb les germanes del col·legi, sopant al pati i les Bones Nits de Sor Chary García.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…