Novena de Maria Auxiliadora, temps per preparar la festa

17 mayo 2022

Marian Serrano

l

Des del 15 de maig i fins el 23, la família Salesiana dedicarà un temps a preparar la Festa del 24 de maig, la de la seva mare, Maria Auxiliadora. Totes les cases salesianes dediquen un temps a trobar-se a l'Eucaristia i posar-se sota la protecció de Maria.

A tots els racons d’Espanya on trobem Família Salesiana la Novena és una activitat estrella per aquesta setmana. El Santuari de Maria Auxiliadora d’Atocha (Madrid) compta amb un predicador d’excepció, Pascual Chávez Villanueva, Rector Emèrit de la Congregació Salesiana. I el mateix passa amb la presència salesiana a Huelva on,  Marcelo Fartán, visitador extraordinari del Rector Major predicarà el primer tridu de la Novena.

Al mateix Santuari els dies 20 i 21 predicaran dues Filles de Maria Auxiliadora amb motiu del 150è aniversari de l’Institut de les salesianes: Mercedes Mateos i Menchu García, respectivament.

En altres cases salesianes del territori es compta amb diferents predicadors. José Miguel Núnez, director del Centre Nacional Salesià de Pastoral Juvenil serà el predicador a La Orotava a Tenerife. Antonio Tallón predicarà del 18 al 20 a Jaén. I també els membres dels Consells Inspectorials seran encarregats de les celebracions a diferents cases salesianes.

Maria Auxiliadora és patrona de Ciutadella a Menorca. Durant aquest mes se celebren diversos actes litúrgics, a més del Tridu els dies 21, 22 i 23. El 29 de maig celebraran el que anomenen: la festa externa. En aquesta festa es rep els nous membres de l’Associació de Maria Auxiliadora i es resa el Sant Rosari. Per després celebrar la missa solemne presidida per l’Administrador Diocesà Monsenyor Gerard Villalonga.

Per arribar a la festa gran, el 24 de maig

I ja a la festa del 24 de maig, moltes de les esglésies salesianes comptaran amb els bisbes de les seves diòcesis per presidir l’Eucaristia principal. A més, aquell dia l’Eucaristia vindrà acompanyada de la tradicional processó (recuperada després del temps de pandèmia). A Trinidad (Sevilla) tindrà lloc la solemne baixada. A diferents llocs es tancarà la festa amb revetlles i trobades de Família.

Ciudad Real durant la nit del 23 elaborarà la tradicional catifa de sal. A Úbeda el cartell anunciador de la Novena ha estat realitzat per l’artista Manuel García Villacañas. Aquest artista, el 13 de maig, va ser el pregoner de les glòries de la Nostra Mare, un acte tradicional a la localitat.

Les Xarxes Socials de les cases salesianes anuncien les seves celebracions i moments de pregària davant de Maria. Encomanar-se a Maria Auxiliadora es multiplica durant aquesta setmana prèvia a la festa, seguint l’exemple de Don Bosco.

Viure el mes de maig en clau salesiana

«Recomaneu la devoció a Maria Santíssima Auxiliadora». Aquesta va ser una de les principals premisses de Don Bosco i és una realitat a cada casa salesiana. Dir maig a la Família Salesiana és parlar d’un mes central al calendari. És la millor ocasió per recordar la Mare Auxiliadora, la festa de la qual serà celebrada el 24 d’aquell mes, i per organitzar activitats de tota mena en honor seu. El 2020 passat, coincidint amb l’estat d’alarma i les restriccions sanitàries a causa de la pandèmia, es va presentar la web  www.mayosalesiano.es per viure aquesta època en clau mariana i salesiana que al llarg d’aquests anys ha esdevingut un aparador de referència a nivell mundial.

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»77008,77007,77005,77004,77003,77002,77001,77000,76999″ _builder_version=»4.17.3″ _module_preset=»default» global_colors_info=»{}»][/deg_elastic_gallery]

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
La lámpara de gas

La lámpara de gas

Una nueva luz Nací en la fábrica “Gas e luce Torino”. Tanto yo, como cientos de hermanas mías, llevábamos impreso el sello del progreso. La intensa y brillante luz que brotaba de nuestras cabezas mejoraba el alumbrado de los hogares de la ciudad. Protegieron mi...