‘Obrim camins’, campanya pastoral dels Salesians a Espanya per a aquest curs

1 septiembre 2022

Salesians Comunicació

l

A través d'una sèrie de recursos, la campanya convida a “créixer com a persones i creients, enfortir les comunitats salesianes des de la vivència de la fe i la fraternitat, i trobar-se amb Jesús i anunciar-lo”.

Els Salesians a Espanya han posat en marxa la campanya pastoral per al curs 2022-2023, amb el lema ‘Obrim camins’. Es tracta de la primera campanya en comú de les dues províncies salesianes del nostre país, la Inspectoria Maria Auxiliadora i la Inspectoria Santiago el Mayor.

“Obrim camins per créixer com a persones i creients, per enfortir les nostres comunitats des de la vivència de la fe i la fraternitat, i per trobar-nos amb Jesús i anunciar-lo”, expressen els salesians en el document de presentació de la nova campanya pastoral. L’objectiu és obrir camins cap a dins d’un mateix, cap als altres i cap a Déu.

Tres nuclis pastorals

En primer lloc, la campanya convida a mirar cap a dins per reconèixer la identitat pròpia. Es tracta de descobrir, amb sorpresa i joia, les qualitats que Déu li ha regalat.

Un segon punt potencia l’esperit de família. A través del compromís en la construcció de la fraternitat, es posa en relleu la importància de la comunitat.

Una tercera clau fa referència al primer anunci. S’invita a reconèixer la novetat, l’anunci i la missió de Jesús, el Senyor. Així hom descobreix que és estimat i cridat per Déu.

Recursos

La campanya pastoral està adreçada a totes les persones vinculades a les cases salesianes (joves, animadors, educadors, salesians, etc.). Per això, es canalitza a través de la tasca dels pastoralistes.

Com és habitual, la campanya compta amb una àmplia varietat de recursos, com vídeos, dossiers o activitats, entre d’altres. En aquesta ocasió, s’ha obert un espai web a nivell nacional per acollir tots aquests materials.

El principal document és un itinerari celebratiu, en què consten els accents de la campanya per a cada mes del curs. També s’hi ha inclòs un apartat per a les celebracions interreligioses, atenent la diversitat a les cases salesianes.

Els educadors poden trobar a la web un apartat per aprofitar al màxim la campanya a l’aula. Aquí s’hi ha inclòs una proposta per edats per organitzar una convivència cristiana. També hi ha activitats per al lleure organitzades per etapes educatives.

Un vídeo presentarà les orientacions de la campanya per a cada mes. El de setembre-octubre ja està disponible al canal de YouTube de Salesians Espanya.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
El plumero

El plumero

El 8 de diciembre de 1841 Don Bosco se dispone a decir misa en la Iglesia de San Francisco de Turín. El sacristán, Giuseppe Comotti, golpea con el mango del plumero a un pobre aprendiz llamado Bartolomé Garelli. Don Bosco afea al sacristán su actitud. Llama amigo al muchacho e inicia con él su obra a favor de los chicos.