«Per a molts som molestos, per a Déu, els primers»

13 septiembre 2023

Salesianos Comunicación

l

L'estiu salesià va arribar a la seva fi i amb ell una experiència que deixa empremta: el campament ‘Els primers’ al costat d'un grup de 66 joves de set nacionalitats que miren al futur amb esperança.

Per a fer honor al lema evangèlic, l’últim campament d’estiu celebrat en la inspectoria salesiana Maria Auxiliadora ha estat el campament “Els primers”.

66 joves, entre destinataris i animadors, més un equip de cuina excepcional format per cinc persones, i tres salesians religiosos, han donat vida, un any més a la “màgia dels primers”. Joves de set nacionalitats diferents (el Marroc, Colòmbia, Gàmbia, Mali, el Senegal, Sierra Leone i Espanya) i procedents dels projectes socials de la Fundació Don Bosco de set localitats diferents de la geografia (Jaén, Còrdova, Sevilla, Huelva, Màlaga, Granada i Tenerife) han estat els protagonistes d’aquesta història evangèlica que s’escriu any rere any gràcies a la Providència de la qual tant va parlar el benvolgut fundador Don Bosco.

“Aquest campament ha tingut lloc en Villaonuba de Fuenteheridos (serra de Galaroza, Huelva) i va ja per la seva XXVIII edició, després de dos anys d’aturada per la pandèmia. Per a ells ha estat molt més que un campament. Temes com les habilitats socials, l’autoestima, la superació de les dificultats, la igualtat de gènere i la importància de Déu en les nostres vides, han omplert els calorosos matins de grups abans del capbussó en la piscina. El treball en grups, els jocs de la tarda i les vetllades nocturnes han possibilitat que aquests joves, que van arribar amb la motxilla tan carregada de sofriments, pors i incerteses, hagin gaudit d’uns dies d’esplai, formació i companyonia”, expliquen sobre el desenvolupament de l’activitat.

Ricardo, procedent d’un barri marginal de Còrdova, que va realitzar aquest campament l’any 2011 ha vist complert el seu somni de participar com a animador, manifestant amb orgull que “aquest campament li va canviar la vida”. També han participat com a animadors Ibrahima del Senegal, Kendo de Tenerife i Mohamed del Marroc, tres joves que han passat pel programa Buzzetti de la Fundació Don Bosco Salesianos Social i que han volgut retornar, amb el seu voluntariat, una part de tant rebut anys enrere.

El moment més especial no hi ha dubte que va ser la celebració Interreligiosa. En ella, cristians i musulmans, vam poder sentir la mateixa abraçada de Déu i del nostre pare Don Bosco.

“Donem les gràcies, com no podia ser d’una altra manera, a quants ho heu fet possible (Delegació Inspectorial de Pastoral Juvenil, comunitats, Família Salesiana, animadors, particulars, Fundació Don Bosco i Germans Maristes) ja que amb la vostra aportació econòmica, en espècies, o personal, heu fet possible que el campament de ‘Els Primers’ continuï sent una realitat”.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
La lágrima

La lágrima

Llevaba varios días luchando por ver la luz. Deseaba con todas mis fuerzas abandonar las angosturas del lacrimal y sentirme libre. Las penas de Don Bosco oprimían mi cuerpo de lágrima transparente. Los dueños del prado, donde ahora jugaban los chicos, habían...

smxVocacional
Ser luz para los demás

Ser luz para los demás

Fernando Miranda, Inspector de Salesianos María Auxiliadora, se hacía presente durante el rezo de vísperas en la comunidad propuesta de Sevilla Bartolomé Blanco para dar la bienvenida y acoger como se merecen a los dos jóvenes que han decidido tomarse la vida en serio.

Familia Salesianasmx
Toma de posesión Ángel Asurmendi Burriana
La casa salesiana de Burriana acoge a Ángel Asurmendi como nuevo párroco de María Auxiliadora

La casa salesiana de Burriana acoge a Ángel Asurmendi como nuevo párroco de María Auxiliadora

El provincial saliente de SMX inició este sábado su etapa como titular de la Parroquia de María Auxiliadora de Burriana en la misa vespertina de las 19.30 horas, que contó con la presencia del vicario de la Diócesis de Segorbe-Castellón, Javier Aparici, y del resto de la comunidad salesiana de Burriana.

ActualidadFamilia Salesianassm
El IV Congreso Nacional de Hermandades de la Sagrada Entrada en Jerusalén, en Salesianos Cuidad Real

El IV Congreso Nacional de Hermandades de la Sagrada Entrada en Jerusalén, en Salesianos Cuidad Real

El IV Congreso Nacional de Hermandades y Cofradías de la Sagrada Entrada de Jesús en Jerusalén lleva preparándose desde el año pasado que recibía el testigo de la hermandad de Salamanca. El V Congreso se celebrará en Colmenar de Oreja (Madrid). Comunicando la fe El...