Premis final d’estudis: tancant el curs de forma extraordinària

19 junio 2024

Marian Serrano

l

Cada any, les Comunitats Autònomes atorguen els premis extraordinaris de fi d'estudis en les diferents etapes acadèmiques: primària, secundària, batxillerat i Formació Professional. Alguns alumnes i alumnes de col·legis salesians a Espanya són mereixedors d'aquests premis.

Els premis extraordinaris final d’estudis reconeixen, en les diferents Comunitats Autònomes, la trajectòria acadèmica dels estudiants en l’etapa que han cursat. Les llistes d’aquests “estudiants model es fan públiques al final de cada curs escolar i al llarg de l’any següent es fan les cerimònies de lliurament de diplomes i premis.

Aquesta notícia recull el reconeixement d’alguns d’aquests/es alumnes premiats/des.

Històries de superació i estudiants brillants

Entre els joves guardonats hi ha històries de superació, alguns/es d’ells/es han obtingut el premi del grau que cursen havent passat per diferents etapes educatives no tan fàcils per a ells/es. És el cas de l’alumne de Salesians Pamplona que inicià els seus estudis en la FP Bàsica i ha obtingut el premi al millor expedient acadèmic en Grau Mitjà. Ha sigut en la FP on ha trobat la seva veritable vocació i ha enfocat tan bé els seus estudis que el seu expedient ha sigut el millor en el grau mitjà i ja cursa estudis superiors, com també li ha passat a l’alumne premiat per la Junta de Castella i Lleó de Salesians Pizarrales a Salamanca.

En l’acte de lliurament de premis a Navarra, el conseller d’Educació del Govern de Navarra, Carlos Gimeno no va voler oblidar el paper fonamental del professorat, agraint la seva tasca i contribució en aquest èxit formatiu: “Un èxit que s’emmarca en una Formació Professional inclusiva, diversa, i que enriqueix les persones més enllà dels coneixements purament acadèmics, facilitant-los-hi encarar el seu futur amb un xec en blanc d’èxit socioprofessional”, ressaltava.

Igualment, el director general de Formació Professional, Digitalització i Serveis Educatius, Luis Calatayud, va tenir paraules de reconeixement per les i els estudiants “pel gran esforç fet, per a les famílies que els acompanyen en la seva formació, i també per al professorat per aquest treball que tant reporta a la societat”.

Calatayud va voler destacar que ser aspirant a un premi extraordinari de FP d’ensenyaments professionals d’Arts Plàstiques i Disseny de règim especial requereix, de partida, comptar amb un expedient de nota mitjana superior a 7,5 en el cas de la FP Bàsica i de 8,5 en els Graus Mitjà i Superior.

Orgull i reconeixement

També hi ha altres estudiants que son brillants des de les primeres etapes: primària i secundària. I comencen amb molt bon peu el seu camí educatiu.

En tots els casos recollir aquests premis és un orgull tant per a ells mateixos, com per a les seves famílies, i per al professorat que els han acompanyat. És un reconeixement també per a ells.

Així ho expressava el director general d’Ordenació Educativa i Política Lingüística de la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació de la Comunitat de València en el lliurament de premis als millors expedients de Secundària en aquesta Comunitat. El director general, Ignacio Martínez Arrúe, dirigint-se als alumnes premiats, familiars i directors de los centres educatius, destacava l’esforç i la dedicació de les persones premiades:

«Aquest acte vol ser el reconeixement a tota la vostra tasca feta. Ja teniu un bagatge del que significa el treball i l’esforç per aconseguir els vostres objectius. Sense oblidar una paraula d’agraïment als professors i professores que amb el vostre treball i lliurament ho feu possible».

Els premis a la excel·lència acadèmica consisteixen en un diploma que avalua el rendiment acadèmic, lliurat en un acte públic i col·locat en la història acadèmica i en el registre acadèmic de les persones guardonades. Mitjançant aquest reconeixement, el Ministeri d’Educació pretén animar als estudiants a continuar per aquest camí de perseverança i millora i a convertir-se en un exemple per altres joves.

Salesians Maria Auxiliadora de Vigo comunicava amb orgull que nou alumnes del seu centre han sigut premiats pel seu expedient per la Xunta de Galícia. Amb el mateix entusiasme Salesians Alcoi, Salesians Borriana i Salesians El Campello comunicaven els premis extraordinaris dels seus centres.

A més d’aquests premis oficials hi ha centres salesians que destaquen amb un reconeixement als seus alumnes més brillants. És el cas de Ciudad Real, Salesians P. Aramburu (Burgos), Salesians Santander, el “Colegio Mayor Don Bosco” a Sevilla que reconeix als estudiants que acaben els seus estudis universitaris amb notes destacades, Salesians La Almunia, entre altres.

Tot un reconeixement per l’esforç al que, des d’aquestes línies, ens hi volem sumar, animant a aquests alumnes i als seus companys, a seguir recollint èxits.

 

 

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…