Preparada la visita de Mare Chiara Cazzuola, Superiora General de les Filles de Maria Auxiliadora

14 febrero 2024

Comunicació Salesians

l

Del 15 al 20 de febrer, Mare Chiara Cazzuola coneixerà algunes de les cases de la inspectoria Maria Auxiliadora de les Salesianes i farà un pelegrinatge pels llocs significatius relacionats amb Sor Eusebia Palomino, amb motiu de la celebració del centenari de la seva professió i del 20è aniversari de la beatificació.

Madre Chiara Cazzuola, desena successora de Madre Mazzarello, visitarà per primera vegada els llocs on va viure sor Eusebia Palomino Yenes: Cantalpino, Salamanca, Barcelona-Sarrià i Valverde del Camino. Vindrà acompanyada per sor María del Rosario García, vicària general, i primera provincial de la Inspectoria Maria Auxiliadora d’Espanya de les FMA.

Durant la seva visita, a més d’apropar-se als llocs on Eusebia Palomino va anar madurant i realitzant la seva vocació d’educadora salesiana, de compartir amb germanes, Família Salesiana, joves, educadors i educadores, moments de pregària i de festa, Mare Chiara es trobarà amb l’actual provincial, S. María Rosario Ten i les germanes del Consell inspectorial, i tindrà una jornada formativa amb les directores de comunitat.

La jornada del dia 15 de febrer començarà amb l’Eucaristia a Villaamil, Madrid, presidida per Fernando García (SDB), inspector de la Inspectoria Santiago el Mayor. Tot seguit, a les 09:00 h, es trobarà amb el Consell inspectorial. A la tarda, a les 16.00 h, saludarà les germanes de la comunitat Santa Teresa de Madrid. La visita continuarà al CES Don Bosco, on a les 18:00 h tindrà una trobada amb les FMA i a les 19:30 h participarà a la Nit d’Art i Oració juntament amb joves, educadors/es, membres de la Família Salesiana, del MJS… El dia conclourà amb unes bones nits per part de Mare Chiara.

El divendres 16 de febrer al matí visitarà Cantalpino, el poble natal de sor Eusebia Palomino. Tindrà l’oportunitat de conèixer directament l’ambient de pobresa en què va viure la família Palomino Ienes i, sobretot, la seva fe sòlida en Déu. Continuarà el recorregut a Salamanca, on la rebrà l’alumnat del col·legi Sant Joan Bosco. Després de la bona tarda, coneixerà la part de la ciutat que guarda relació amb el pas d’Eusèbia per aquesta, de 1917 a 1922.

El dissabte 17 de febrer serà a Sarrià, Barcelona. Coneixerà la Torre Gironella, primera casa de les Salesianes a Espanya i lloc on sor Eusebia Palomino va realitzar el seu noviciat i la seva primera professió religiosa. Allà trobareu les FMA de diferents cases d’Espanya, la Família Salesiana, educadors i educadores, joves del MJS… A les 13:30 h tindrà lloc la celebració de l’Eucaristia. A la tarda, després de visitar la Sagrada Família i Can Prats, a les 20:15 h dirigirà unes paraules la bona nit, que es retransmetran en directe.

El diumenge 18 de febrer viatjarà a Sevilla. A la casa de Sanlúcar la Mayor es trobarà amb les FMA a les 11:30 h i a les 13:00 h participarà a l’Eucaristia presidida per Fernando Miranda (SDB), inspector de la Inspectoria Maria Auxiliadora de Sevilla. Després de dinar, es dirigirà a Valverde del Camino per continuar el seu pelegrinatge, on coneixerà l’oratori de sor Eusebia i altres llocs significatius, fent un itinerari de pregària.

El dilluns 19 de febrer s’acomiadarà de Valverde del Camino amb una trobada amb l’alumnat del col·legi Maria Auxiliadora. Tornarà a Sevilla per trobar-se a les 12:00 h amb les germanes grans i malaltes de la Casa Mare Mazzarello. A la tarda, a les 16:00 h, visitarà la Casa Sor Eusebia de Sevilla amb motiu del 25è aniversari. Podreu conèixer els projectes residencials, de formació i d’atenció socioeducativa que la Fundació Mornese hi duu a terme, donant resposta a les necessitats d’un dels barris de més exclusió social. A les 20:00 h es dirigirà a Sanlúcar la Mayor per trobar-se amb totes les directores de comunitat.

Dimarts 20 de febrer conclourà la visita a la inspectoria amb una jornada formativa amb les directores de comunitat.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…