Presentació del Pla Lector Salesians 2024-2025

7 junio 2024

Ana Mª Yuste

l

Salesians i Edebé llancen la nova campanya del Pla Lector pel proper curs escolar

Un any més Salesians posa en marxa el Pla Lector juntament amb Edebé per apropar la lectura i els valors pastorals als nens i joves. Sota el lema Llegir per a ésser, en una trobada online es van presentar els objectius del pla, la seva fonamentació pedagògica i tota la proposta d’activitats elaborades tenint com a òptica la campanya de pastoral del proper curs. Totes elles treballen els tres pilars de la campanya: conviure, compartir i agrair. En aquest pla lector hi han participat un total de 116 persones d’ambdues inspectories.

Com és la proposta del Pla Lector?

Es tracta d’una proposta de llibres que van des de 1r d’Educació Primària fins a 4t d’Educació Secundària amb contes o novel·les ja seleccionades i en consonància amb els valors salesians. És una proposta preparada amb tot el que cal per incorporar-la a l’aula i que es pugui treballar des de l’assignatura de Llengua, però també des de Pastoral o de manera transversal.

Cada llibre compta amb activitats de prelectura, altres per a fer durant la lectura i finalment, les de post-lectura.  S’ofereixen tres llibres per curs, perquè es pugui disposar un per trimestre si així s’estima. El primer d’aquests llibres és el que està alineat amb els valors de la pastoral. Totes les activitats que s’ofereixen d’aquest llibre en concret son pròpies, exclusives de la Inspectoria, i s’han pensat des de les seves pàgines per a treballar en l’aula amb el professor de Llengua, però també poden fer-se amb altres professors pel seu caràcter transversal. A més, s’han elaborat les anomenades activitats estrella, que fan aprofundir l’alumne en la proposta de la campanya de pastoral.

L’objectiu del Pla Lector

Des de l’amor per la lectura i pels llibres s’ha volgut contribuir amb aquest pla a seguir fomentant entre els alumnes dels centres salesians valors tan importants com la solidaritat, el compromís, l’autoestima…

Cada llibre que és llegit durant el Pla Lector va conformant i construint els pensaments dels alumnes i aquests es converteixen després en accions concretes que defineixen el model de persona que es vol impulsar des de les cases salesianes.

A través de la paraula escrita, i de tants autores que ens han regalat històries, aquest pla lector vol seguir acompanyant a cada nen, nena, jove en el seu projecte de vida.

Per això es connecta el Pla Lector amb la campanya de pastoral per: afavorir l’interès i l’amor per la lectura, permetre el desenvolupament de la competència lectora i interioritzar els valors que proposem: solidaritat, compromís, autoestima, creativitat i curiositat.

Els professors van quedar citats pel proper 4 de setembre on hi haurà una altra trobada online en la que es farà un taller formatiu del Pla Lector i es treballaran les seves activitats per ajudar a l’equip.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…