Presentat el concurs per al pòster de l’Estrena 2024

5 agosto 2023

ANS

l

Fins al 5 de setembre es poden enviar les propostes. Els autors dels tres primers cartells seleccionats rebran a més un premi de 2.000, 1.250 i 750 euros, respectivament.

Després de l’anunci del tema de l’Estrena del Rector Major per al 2024, a la Seu Salesiana ja s’està preparant tot perquè el missatge del desè successor de Don Bosco per a l’any del bicentenari del somni dels nou anys es transmeti de la manera més eficaç i fascinant possible.

Per això, el Sector de Comunicació Social, dirigit pel Pare Gildasio Mendes, llança una invitació a tots els il·lustradors, dissenyadors i centres gràfics per crear el cartell de l’Estrena 2024 i representar en imatges el missatge suggestiu: «El somni que fa somiar» . Un cor que converteix els llops en xais.

L’Estrena del Rector Major per al proper any no serà una Estrena comuna, sinó que tindrà les seves característiques especials que la faran única i fins i tot més important del que és habitual. De fet, després del nomenament del Rector Major com a Cardenal i les disposicions per a la Congregació donades posteriorment pel Papa Francesc, serà l’últim del Pare Ángel Fernández Artime; a més, el tema triat –el somni de nou anys– és una font profunda i rica, condensació de l’espiritualitat salesiana i de la metodologia educativa pastoral.

«El somni dels nou anys és un veritable calidoscopi de temes que interactuen entre sí, convertint-se en un autèntic ecosistema comunicatiu d’imatges, sons, paraules, accions, interaccions, emocions, tensions, drames, suport i confiança. El somni és un veritable arquetip d’espiritualitat i del sistema preventiu de Don Bosco. Des del principi fins al final del son tenim un fil conductor que constitueix el missatge en la seva totalitat. És com si aquest somni dels nou anys fos una paràbola educativa, una llavor que dóna vida a un arbre, un començament que dóna vida a una història de vida, la creació d’una obra d’art original», va dir el Pare Gildasio Mendes al respecte.

Precisament per això, a tota la Família Salesiana es presta gran atenció a l’Estrena i a tots els subsidis que solen acompanyar-lo, com el pòster.

Heus aquí, doncs, la proposta per al concurs ideat pel Sector de Comunicació: hi poden participar tots els il·lustradors, dissenyadors i centres gràfics de la Congregació i fora, que poden enviar les seves propostes a l’adreça direttore@infoans.org fins al 5 de setembre del 2023 – perquè les diverses opcions puguin ser presentades al Rector Major en el moment oportú per a la impressió i distribució del cartell.

Els autors dels tres primers cartells seleccionats rebran a més un premi de 2.000, 1.250 i 750 euros, respectivament.

«Esperem una gran resposta per part dels artistes del món salesià», afirma a tall de conclusió el Pare Harris Pakkam, Director de l’ANS – Agenzia iNfo Salesiana, «el repte és exigent, però la possibilitat de poder representar l’Estrena al somni de nou anys és sens dubte un incentiu molt fort per a tots aquells que estimen Don Bosco i la missió salesiana».

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…