«Prioritat de la missió salesiana entre els joves d’avui»

19 abril 2022

Salesians SMX

l

La Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora va obrir a la Casa-Seminari de Málaga durant la tarda del 18 d'abril la primera sessió del seu tercer Capítol Inspectorial, després dels compartits durant el curs 2015-16 i el 2019, on 130 participants, entre salesians i seglars, es troben procedents de les presències salesianes d'Andalusia, Aragó, Catalunya, el País Valencià, les Canàries, Extremadura, les Illes Balears i la Regió de Múrcia per aprofundir en la «Prioritat de la missió salesiana entre els joves d'avui».

Aquestes sessions, convocades segons l’article 172 de les Constitucions Salesianes, donen continuïtat al treball iniciat al Capítol General 28, amb especial atenció a les Línies Programàtiques del sexenni assenyalades pel Rector Major i el seu Consell.

«Per a la Inspectoria Maria Auxiliadora es tracta d’una oportunitat providencial per discernir la voluntat de Déu davant el repte sempre actual de com ser avui coherents a la nostra opció de consagrats, al servei dels joves, segons el carisma de Don Bosco», compartia Ángel Asurmendi, provincial de la Inspectoria, en la seva salutació inicial com a al·lusió al discurs d’obertura del Rector Major a Valdocco al passat CG28.

“Acollim aquest Capítol amb esperança per respondre a la pregunta, Senyor, què vols de nosaltres?”, afegia en la seva intervenció. A més d’agrair la presència de Marcelo Farfán, visitador extraordinari, i l’esforç de tots els participants, va recordar la importància d’aquest temps propici d’obediència i actualització del carisma al nou temps.

“És el moment privilegiat per construir coresponsablement la comunió inspectorial sense oblidar aquesta prioritat reclamada des de la Congregació, en línia amb el Papa Francesc”, comentava convidant a no sentir nostàlgia del passat. “Necessitem paciència valenta en aquest caminar. És temps de buscar allò que l’Esperit Sant ens suggereix”, afegia per convidar a afrontar aquest treball amb humilitat i valentia per recuperar els dinamismes juvenils tan presents en Don Bosco. 

La jornada també va servir per conèixer de primera mà el treball desenvolupat per la comissió precapitular amb la figura del regulador Juan Bosco Sancho, per procedir posteriorment a les eleccions dels escrutadors, moderats i secretari, amb què es va tancar la sessió. 

Més informació sobre el Capítol a la web https://capituloinspectorial.salesianos.edu i en el reportatge de la Revista SMX.

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadssmVisitaExtraordinaria
Los Coordinadores Generales de Pastoral de Santiago el Mayor comienzan a soñar el nuevo curso

Los Coordinadores Generales de Pastoral de Santiago el Mayor comienzan a soñar el nuevo curso

Los Coordinadores Generales de Pastoral de las Casas de la inspectoría de Santiago el Mayor celebraron su asamblea anual los pasados 24 y 25 de abril en la Casa de Ejercicios de la Esclavas del Cristo Rey de Madrid. Un foro de evaluación y reflexión convocado por...