Professorat de recent incorporació es forma a «l’escola en pastoral»

13 febrero 2024

Salesians Comunicació

l

La tradicional formació inicial per a tercer any es va impartir a Madrid i va tractar el treball pastoral salesià des de les escoles.

Més de mig centenar de docents de nova incorporació van participar a la tradicional formació inicial per a tercer any que es va impartir a Madrid. La casa San José de El Escorial va acollir aquesta trobada formativa per a la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora (SMX) sobre l’escola en pastoral que va estar acompanyada per part de l’equip coordinador d’Escoles, encapçalat pel salesià Miguel Canino, i que va comptar amb la participació del formador Pablo Gómez, coordinador nacional de Parròquies i integrant de l’equip de Pastoral Juvenil de SMX.

Alguns dels nuclis tractats pels professors durant les jornades formatives van ser els Salesians a l’Església i la manera com es participa com a Congregació. Des de l’anunci de l’Evangeli (Kerigma) a la creació de la comunitat (Koinonia), passant per la celebració de la fe (Litúrgia) fins a arribar al servei als altres (Diakonia) i ser testimonis de l’evangeli (Martíria).

La formació també va permetre aclarir termes, conceptes i realitats com evangelització, Pastoral, “Escola en pastoral”, Pastoral escolar o missió compartida. A partir d’aquí es van posar en comú algunes consideracions sobre la missió de l’escola com a institució cultural que té com a objectiu l’educació integral i en valors des d’un model de persona i perfil competencial.

Posteriorment, els participants van conèixer els models de relació entre l’escola i la pastoral i van fer passos cap a una “escola en pastoral”.

A la recta final de la trobada van tenir ocasió de conèixer possibles itineraris pastorals a l’escola, a més de conèixer la pastoral en diferents etapes educatives.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…