Prop de 18.000 joves participaran a les activitats d’estiu dels Salesians

27 junio 2022

Salesians Comunicació

l

Després de dos anys de restriccions per la pandèmia, la proposta d'Estiu Salesià recupera la normalitat amb més de 160 activitats.

L’Estiu Salesià ve carregat d’activitats per gaudir de milers de nens, adolescents i joves, com a continuació del treball educatiu realitzat durant el curs. Després de dos anys de restriccions per la pandèmia, les estimacions apunten que 18.000 participants se sumaran a les activitats estivals organitzades pels Salesians a Espanya.

Són prop de 160 les activitats previstes de juny a setembre, destinades a nens, adolescents i joves. A l’oferta, figuren 102 iniciatives d’Estiu Urbà, activitats als mateixos centres que faciliten una major participació; 23 campaments a la natura, que permeten gaudir d’un entorn privilegiat; i 31 campaments de l’Itinerari d’Educació a la Fe (IEF), dissenyats especialment per a la cura espiritual i pastoral dels joves. Totes aquestes propostes són possibles gràcies a la implicació d’uns 300 salesians i 2.750 animadors, joves que dediquen part de les vacances a acompanyar nens i adolescents.

També aquest any se celebra el Campobosco, esdeveniment en què joves de les Inspectories espanyoles i de Portugal es donaran cita a Torí (Itàlia), del 30 de juliol al 8 d’agost, recorrent aquells llocs essencials en la història de Don Bosco i en el naixement de l’obra salesiana. S’espera la participació de 660 joves d’Espanya. D’altra banda, un grup acudirà a la Peregrinació Europea de Joves que, organitzada per la Conferència Episcopal Espanyola, se celebrarà a Santiago de Compostela.

Moment per formar-se

Però l’estiu també és temps de formació. Godelleta (València), Sanlúcar la Mayor (Sevilla), Llinars del Vallès (Barcelona) i Mohernando (Guadalajara) són les seus que acolliran les jornades de Formació d’Animadors, on acudiran al voltant de 150 joves. L’objectiu és que es puguin formar tècnicament i espiritualment per continuar amb la tasca d’animació d’altres joves.

També salesians, membres de la Família Salesiana i educadors aprofiten aquestes dates per formar-se. Una de les trobades confirmades són les Jornades d’Actualització Teològico-Pastoral, que se celebraran a Santiago de Compostel·la del 22 al 24 de juliol amb la participació d’un grup de salesians. Jesús Rojano SDB abordarà el tema ‘Una mirada a la cultura juvenil actual’, amb què pretén ajudar els seus germans a comprendre millor els joves i mirar-los com els va veure Don Bosco.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…