Prop de 2.000 joves de centres salesians participaran a les trobades de Pasqua

30 marzo 2023

Salesians Comunicació

l

Els Salesians i les Salesianes a Espanya organitzen, del 6 al 9 d'abril, les trobades tradicionals de Pasqua, que ajuden a viure amb intensitat els esdeveniments centrals de la fe cristiana durant la Setmana Santa: la Passió, Mort i Resurrecció del Senyor.

Un any més, adolescents i joves vinculats a les cases salesianes d’Espanya tindran l’oportunitat de viure la Setmana Santa en alguna de les tradicionals trobades de Pasqua. En aquesta ocasió, s’espera que uns 2.000 participants, d’entre 16 i 25 anys, gaudeixin d’aquesta experiència espiritual que els ajudarà a comprendre millor els esdeveniments centrals del cristianisme.

Al costat dels joves, diversos centenars d’animadors i salesians i salesianes acompanyaran els participants aquests dies, organitzant els moments de pregària, de grup, de reflexió personal i les celebracions religioses pròpies del Tridu Pasqual. Cal destacar que s‟han superat les expectatives sobre el nombre de participants i els organitzadors han hagut d‟augmentar la capacitat d‟acollida de joves.

Proposta d´espiritualitat per als joves

En el cas de la Inspectoria Santiago el Mayor (SSM), el lema escollit per a les trobades és ‘El camí que condueix a l’Amor’, al fil de la campanya pastoral d’aquest any, amb una invitació a contemplar Jesús: camí, veritat i vida. “Un any més estem convocats a celebrar el Tridu Pasqual amb profunditat i sentit de fe, acompanyant el Senyor en la seva Passió, Mort i Resurrecció, comprometent-nos juntament amb els joves en la construcció del Regne de Déu”, explica Xabier Camino, delegat de Pastoral Juvenil de Salesians SSM.

Les trobades pasquals tindran, com en ocasions anteriors, tres nivells segons l’edat dels participants. També hi haurà trobades per a joves i famílies a Mohernando (Guadalajara) i Somalo (La Rioja). A més, s’ofereix la possibilitat de viure la Pasqua al Camí de Sant Jaume.

També en sintonia amb el lema pastoral d’aquest curs, es presenta la proposta de Pasqua per a les Inspectories Maria Auxiliadora de Salesians (SMX) i l’homònima de les Salesianes, amb el lema ‘Caminem amb tu’. Es desenvoluparan a localitats d’Andalusia, Aragó, Balears, Canàries, Catalunya, Comunitat Valenciana, Extremadura i Regió de Múrcia.

“Són unes paraules suggerents que ens llancen a trobar el Senyor i els germans. Ens ajuda a viure la doble experiència: per una banda, el Senyor es fa el nostre company de camí i ens acompanya a cada pas que anem fent, i també expressa que els altres caminen amb nosaltres, és la dimensió comunitària i la necessitat de viure la fe al costat dels altres”, comparteix José Luis Navarro, coordinador inspectorial de l’Itinerari d’Educació a la fe de Salesians SMX.

A més, “el lema ‘Caminem amb tu’ ens implica, ens posa al costat de Jesús, ens fa Església en camí cap a la Pasqua”, explica María José Silva, coordinadora de Pastoral de les Salesianes.

La Quaresma, camí de preparació per a la Pasqua

Les cases salesianes han aprofitat la Quaresma, els quaranta dies que l’Església proposa en preparació a la Pasqua, per oferir diferents experiències de fe.

Una proposta habitual en aquestes dates són els Exercicis Espirituals. Els coordinadors generals de Pastoral de la Inspectoria Santiago el Major van tenir oportunitat de fer-los a Mohernando (Guadalajara). A més, 32 docents dels col·legis d’aquesta província salesiana van participar dels Exercicis Espirituals a Torí. Una experiència per conèixer, reflexionar, compartir vida i fer oració als llocs de Don Bosco. I, els dies previs a la Pasqua, els provincials de la Regió Mediterrània es congregaran a Terra Santa per fer aquest retir espiritual. També els salesians podran fer els Exercicis Espirituals durant aquests dies a diferents llocs d’Espanya o fins i tot en línia.

En la mateixa línia, s’han desenvolupat les anomenades convivències cristianes. Una d’aquestes trobades va congregar educadors a Allariz una setmana abans del Diumenge de Rams.

Una altra experiència tan original com habitual en aquestes dates és el Camí de Sant Jaume. Milers d’alumnes i professors de col·legis salesians es calcen les botes i carreguen les motxilles per anar darrere de les empremtes de l’Apòstol. Fe i convivència són els al·licients principals d’aquesta proposta en plena Quaresma. Al Camí francès, per exemple, han coincidit els mateixos dies als mateixos llocs grups de Salesians de Ciudad Real, Córdoba i Cartagena.

Obres teatrals i passos processionals

En algunes cases salesianes, es representen obres teatrals sobre la Passió de Crist. Cal destacar les funcions ‘Getsemaní’ (a Palma del Río i Utrera, per exemple), ‘Agnus Dei’ (a Trinidad-Sevilla) i ‘La Pasión’ (Huesca). A més, 29 confraries i germandats salesianes trauran en processó els seus passos de Setmana Santa. Algunes de les sortides processionals són les de ‘La Borriquilla’, a Ciudad Real; ‘La Santa Cena’, a Alacant; ‘El Despojado’, a Cádiz; ‘El Prendimiento’, a Córdoba; i ‘Las Penas’, a Málaga.

Una experiència compartida a les xarxes socials

Com en anys anteriors, #PasquaSalesiana és el hashtag proposat per compartir a xarxes socials com es viu la celebració de la Passió, Mort i Resurrecció del Senyor en els ambients salesians.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…