Renovació de la Secretaria Executiva Regional de Salesians Cooperadors

15 junio 2022

Salesianos SSCC

l

Va tenir lloc en el marc del V Congrés Regional dels Salesians Cooperadors. Un Congrés amb doble finalitat programàtica i electiva. D'una banda, analitzar els passos fets a l'últim sexenni perfilant nous objectius i línies d'acció per als propers 6 anys. D'altra banda, triar el nou Conseller Mundial de la Regió, així com els nous integrants de la Secretaria Executiva Regional (SER).

Del 10 al 12 de juny de 2022 es va celebrar a El Escorial el V Congrés Regional dels Salesians Cooperadors (SSCC) de la Regió Ibèrica, formada per les 7 Províncies dels Salesians Cooperadors de Portugal i Espanya. El Congrés es va celebrar sota el lema “Està a prop”.

Al costat del Secretari General del Congrés, el Conseller Mundial sortint, Raúl Fernández, hi van participar 71 persones entre salesians cooperadors i delegats provincials (membres dels Consells provincials, de la Secretaria Executiva Regional i candidats). Van acompanyar també els congressistes el Coordinador mundial, Antonio Boccia, el Delegat del Rector Major per a la Família Salesiana, Joan Lluis Playá (SDB), el Delegat mundial per als SSCC Doménico Nguyen (SDB) i la Delegada mundial dels SSCC sor Lucrecia Uribe (FMA).

El Congrés es va desenvolupar en 5 parts principals, acompanyades de moments de convivència:

Informe de l’Estat de l’Associació de la Regió a càrrec del Conseller Mundial Raúl Fernández.

Ponència marc del Cardenal Arquebisbe de Rabat Cristóbal López sobre “la construcció del Regne de Déu davant les noves situacions de pobresa”, presentant en un senzill decàleg algunes formes en què podem “fer-nos pobres” per construir el Regne de Déu.

Ponències al voltant de la sinodalitat, des de la seva perspectiva bíblica i de com ha de ser viscuda a l’àmbit de l’Associació, a càrrec del Coordinador i Delegats Mundials.

Treball en grups i posades en comú amb l’objectiu d’establir les línies programàtiques sobre les quals pivoti el projecte del proper sexenni.

Renovació del Conseller mundial i de la Secretaria Executiva regional i agraïment.

Els nous membres de la Secretaria Executiva regional són:

Conseller Mundial per a la Regió Ibèrica: Borja Pérez (Santander-PSFJ)
Administració:Juan Luis Bengoa (Madrid Atocha, PSJB)
Secretaria: Mónica Domingo (Badalona, PMDM)
Formació: Diego Quesada (Granada, PMA)
Solidaritat i CSJM: José Luis Muñoz (Badalona, PMDM)
Animació vocacional i Pastoral Juvenil: Lourdes Rojo (Barakaldo SDB, PSFJ)
Informació: Maria Ángeles Rodríguez (Alicante FMA, PSJ)
Pastoral Familiar i HDB: Cristóbal Marín e Irene Blaya (Cartagena, PSJ)
Vocalia de Portugal: Valter Silva
Delegado regional: Eusebio Martínez, SDB
Delegada regional: Isabel Pérez, FMA

Després d´unes mostres d´agraïment als consellers que havien acabat el seu mandat i unes paraules d´agraïment del Conseller sortint, Raúl Fernández, el Congrés va concloure amb la salutació del nou Conseller Mundial, Borja Pérez, animant a tots, en el marc de la festa de la Trinidad i uns dies després de la Pentecosta, a estar atents a l’Esperit per ser capaços de detectar els reptes per als Salesians Cooperadors i així poder donar-los respostes ambicioses i eficaces. Detectar reptes urgents, però sobretot estratègics.

Posant els nostres dons i talents personals al servei de l’Associació i sobretot de la construcció del Regne, afirmava Borja Pérez

Finalment, Joan Lluis Playá va posar punt final al Congrés celebrant l’Eucaristia i agraint-ne l’èxit, fruit d’un esforç col·laboratiu, en esperit de Família Salesiana.

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»79137,79135,79134,79133″ _builder_version=»4.17.4″ _module_preset=»default» global_colors_info=»{}»][/deg_elastic_gallery]

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…