Salesians Jerez Lora Tamayo impulsa la Innovació i recerca educativa

13 marzo 2024

Per Comunicació Jerez | Juan José García Cabeza.

l

Gràcies al projecte "Mesurament 4.0 en Màquina CNC Sostenible" seleccionat per CaixaBank Dualiza, en la seva setena edició, entre els 30 projectes més innovadors d'Espanya.

El centre educatiu d’FP Manuel Lora Tamayo ha estat seleccionat entre els 30 projectes més innovadors del país en la VII Edició d’ajudes DUALIZA.

Han encetat la seva experiència DUALIZA amb l’ambiciós projecte «Mesurament 4.0 en Màquina CNC Sostenible», treballant en col·laboració amb el centre Politeknika Txorierri de Biscaia, centrat en la recerca i innovació en el camp del mecanitzat industrial.

Els objectius primordials d’aquest projecte són equipar els tallers de mecanitzat en els centres de Formació Professional amb un sistema de mesurament in process, específicament en l’àmbit de la fabricació mecànica. L’enfocament està posat a enfortir la formació, promovent la producció «zero defectes» per a una fabricació més ecològica. La implementació del mesurament en procés s’aconsegueix mitjançant sondes integrades en les pròpies màquines eina CNC.

La fase inicial del projecte implica l’adquisició de material clau i la capacitació especialitzada. Entre els elements destacats es troben la sonda de palpat TC 52, programari per a control dimensional i geomètric, la sonda de palpat d’eines ZX SPEED IR i el programari per a avaluar el desgast d’eines.

El projecte impulsa el procés d’aprenentatge mitjançant la incorporació de tecnologia avançada i avantguardista, la col·laboració estreta amb empreses del sector, el desenvolupament d’habilitats tant per a estudiants com per al professorat, i un enfocament destacat en la sostenibilitat.

El projecte de Mesurament 4.0 en Màquina CNC Sostenible, s’alinea amb els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030. Entre aquests objectius es destaquen la igualtat de gènere, assegurant la participació plena de la dona i igualtat d’oportunitats, la modernització dels centres educatius sota tecnologia neta en l’àmbit de la indústria, innovació i infraestructura, i la promoció de la producció i consum responsables, adoptant pràctiques sostenibles en les empreses involucrades en el projecte.

Aquest enfocament integral, demostra el compromís de Salesians Manuel Lora Tamayo amb un futur educatiu innovador i sostenible.

CaixaBank Dualiza és el compromís de la Fundació per la Formació Dual a través de la promoció i la difusió de la Formació Professional, així com amb el paper fonamental que aquesta modalitat formativa ha de jugar en el futur de la societat.

Només a través de més formació es pot aconseguir una societat més cohesionada en la qual es redueixin les desigualtats.

Per a això, CaixaBank Dualiza dona suport a les demandes dels docents i dels centres educatius i treballa amb empreses per a la capacitació dels futurs professionals i la millora de la seva ocupabilitat.

 

 

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…