Salesians Algeciras presenta a la ciutat el nou projecte de centre esportiu de la mà d’Enjoy Wellness group

30 junio 2022

Comunicació Algeciras

l

L'acte va comptar amb la participació de l'alcalde de la ciutat, José Ignacio Landaluce, on va veure la llum per a la construcció d'un modern centre esportiu, on actualment hi ha el poliesportiu cobert del Col·legi Salesians Maria Auxiliadora d'Algeciras.

Durant el matí del 29 de juliol va tenir lloc la presentació del projecte de noves instal·lacions esportives a Salesians Algeciras. És una important obra d’infraestructura de la mà d’Enjoy Wellness group, que és una de les empreses capdavanteres del sector a Espanya amb més de 20 anys d’experiència que actualment compta amb 400.000 m2 de superfície esportiva distribuïdes en 10 centres en operació, 5 obres en execució i 12 projectes en fase de llicència, tots ells distribuïts per tota la geografia peninsular. Gran part d’aquests centres associats a instal·lacions escolars per a ús conjunt de les mateixes de manera que es converteixen en un valor afegit a l’oferta educativa del centre educatiu, com es va poder veure durant l’acte de difusió de l’acord.

L’alcalde, José Ignacio Landaluce, acompanyat del tinent d’alcalde i delegat d’Esports, Javier Rodriguez Ros, i dels delegats d’Urbanisme, Yéssica Rodríguez; Hisenda, María Solanes i de Joventut, Francisco Arango, va participar en la presentació del nou projecte per la construcció d’un modern centre esportiu, on actualment es troba el poliesportiu cobert del Col·legi Salesians Maria Auxiliadora d’Algeciras.

A l’acte van ser presents, el director titular de la Casa Salesiana, Pepe Domingo Anzano; el director del centre, Manuel Redondo; el representant de l’empresa encarregada de l’estudi, Santiago López; representants de l’AMPA, alumnes, i del claustre de professors.

La instal·lació comporta una edificació que comptarà amb sala de fitness de 1.000 metres quadrats, 4 estudis d’activitats dirigides, ludoteca, piscina climatitzada semi-olímpica, spa amb circuit hidrotermal, sauna, bany turc, solàrium amb piscina exterior, pista de pàdel, clubs outdoor i aparcament. A aquesta inversió cal afegir-hi la construcció a una tercera planta d’un nou Pavelló Poliesportiu per al col·legi per a ús exclusiu de l’alumnat.

En aquest sentit, després de la presentació del projecte per part de la direcció del col·legi i de l’empresa Enjoy, l’alcalde va destacar que “després de moltes reunions de treball i trobada avui és un gran dia, ja que es presenta un projecte ambiciós, modern i que transformarà aquesta zona de la ciutat”. A més, el regidor va explicar que “com a alcalde i antic alumne salesià és un orgull estar present al començament d’aquest interessant projecte que beneficiarà la joventut, l’esport i tota la comunitat salesiana, la història de la qual sempre ha anat de la mà de la ciutat”.

Finalment, Landaluce ha afegit que “des de l’Ajuntament volem recolzar i col·laborar perquè puguem veure aquest gran centre esportiu inaugurat i en funcionament com més aviat millor que impulsarà econòmicament i socialment tots els voltants del col·legi”, alhora que va afirmar que “Algeciras i el col·legi Salesians creixen i avancen de la mà amb pas ferm i de la mà de projectes seriosos i de futur”.

“A més de les instal·lacions pròpies, aquest conveni de col·laboració té el valor afegit d’enriquir la nostra oferta educativa gràcies a l’acord d’ús conjunt de les instal·lacions Enjoy entre les quals cal destacar l’oferta per a l’alumnat de natació al propi centre, activitat de la que no disposàvem fins ara”, explicaven des del centre salesià.

Els valors de l‟esport estan íntimament lligats a la proposta educativa de les escoles salesianes. A nivell local hem estat sempre referents de la nostra oferta en aquest sentit tant a nivell escolar com extraescolar. No en va el nostre centre ha estat seu en diferents ocasions de competicions locals de futbol-sala, handbol, bàsquet, així com dels Juegos del Estrecho”, afegien en paraules de Manolo Redondo, director del centre educatiu.

«Estem convençuts que es tracta d´un projecte que ens permet continuar creixent en la línia d´oferir les millors oportunitats formatives al nostre alumnat actualitzant la nostra oferta a les exigències de la societat actual», explicaven.

Per part de Salesians Algeciras cal destacar en els darrers cinc anys les inversions realitzades de manera general en la millora d’instal·lacions del centre amb l’acondicionament i el pintat de patis d’esport, la remodelació del Teatre del centre ampliant l’aforament i l’estrena de tot el revestiment interior del pati de butaques, així com de la coberta i caixa escènica; instal·lacions complementàries a l’aulari del centre que aporten un valor afegit a la pràctica educativa del centre.

«Sens dubte el nostre Projecte Pedagògic es veu acompanyat, com no pot ser d´una altra manera, d´una remodelació d´instal·lacions que ens fan educar en un context propi del SXXI, propi de la marca Salesians», expressaven.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
El plumero

El plumero

El 8 de diciembre de 1841 Don Bosco se dispone a decir misa en la Iglesia de San Francisco de Turín. El sacristán, Giuseppe Comotti, golpea con el mango del plumero a un pobre aprendiz llamado Bartolomé Garelli. Don Bosco afea al sacristán su actitud. Llama amigo al muchacho e inicia con él su obra a favor de los chicos.