Salesians Cádiz inaugura els tallers de Formació Professional després de la reforma integral

4 febrero 2022

Comunicació

l

Durant la jornada del 4 de febrer es van presentar les noves instal·lacions després de la profunda renovació duta a terme que beneficiarà més de mig miler d'alumnes que cursen els diferents ensenyaments.

Salesians Cádiz va presentar durant el matí del 4 de febrer la renovació de les seves instal·lacions després de la reforma integral executada als espais de Formació Professional que van veure la llum el 1964 amb el projecte de l’arquitecte municipal Antonio Sánchez Esteve.

Aquest nou enfocament, que ha permès l’actualització i la nova distribució dels tallers, a més de la restauració de la façana i nous pòrtics, s’ha donat a conèixer en un acte de presentació oficial que ha comptat amb la benedicció de l’espai i la posterior visita guiada.

«Per nosaltres és un motiu d’orgull poder presentar aquestes noves instal·lacions que, estem convençuts, permetran l’educació de tants joves, i situen el centre salesià en sintonia amb les noves demandes, amb una formació més especialitzada i actual», compartia Marco Vázquez, director titular de la presència salesiana sobre un concepte de tallers més versàtils que permetran apostar per una FP flexible i adaptada a la demanda de l’alumnat”, afegeix Marco Antonio Vázquez, director de l’Obra Salesiana a Cádiz, sobre un canvi que beneficiarà més de mig miler d’alumnes que cursen a Salesians Cádiz els diferents ensenyaments de Formació Professional.

La Formació Professional a Cádiz

La FP va ser sempre sant i senya de l’educació a Salesians Cádiz, on s’han format milers de persones des de la fundació. Els ensenyaments professionals es remunten en aquest centre al 1905, quan s’inicien els cursos de sastreria, fusteria i sabateria. El 1913 s’hi incorpora Impremta i el 1915 Enquadernació. El 1945 es va crear el taller de Mecànica ampliat amb una secció d’Electricitat el 1947. El 1955, amb l’ordenació legal dels estudis de FP, desapareixen progressivament sabateria, impremta, enquadernació, sastreria i fusteria. El 1958 l’escola és reconeguda oficialment com a Escola d’Aprenentatge Industrial, per impartir Oficialia Industrial en les especialitats del Metall (ajust, torn i fresa), Fusta (Fusteria) i Electricitat (Instal·lador-Montador i Bobinador). El 1968 es reconeix l’especialitat d’Electrònica i el mateix any comencen a impartir-se ensenyaments del Grau de Mestratge en les especialitats de Metall i Electricitat, ampliada el 1971 a Electrònica. La reforma educativa de 1970 es va implantar de manera experimental Automoció, Administratiu i Química.

Els ensenyaments de Formació Professional van anar canviant, incorporant-se al centre els cicles formatius de grau mitjà com el de Gestió Administrativa, Activitats comercials, Instal·lacions elèctriques i automàtiques, Telecomunicacions, Tècnic de soldadura i caldereria, Instal·lacions frigorífiques i de Climatització i Electromecànica de vehicles automòbils. En relació al grau superior, s’imparteix Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa, Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma i Mecatrònica Industrial. També s’ofereixen cicles formatius de FP Bàsica de Serveis Administratius, Electricitat i Electrònica, Fabricació i muntatge i Manteniment de vehicles.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…