Salesians Huelva dóna un impuls al seu Pla d’Internacionalització

3 noviembre 2022

Salesians Huelva

l

El centre estén les seves activitats i mobilitats a totes les etapes educatives al voltant del programa Erasmus +

El Col·legi Salesià Cristo Sacerdote de la capital de Huelva fa aquest curs un pas de gegant en el desenvolupament de la internacionalització dins d’un procés iniciat el 2014 amb mobilitats per als seus alumnes i docents de Formació Professional.

Després de dos anys de preparació, un equip de treball implantat per primera vegada aquest curs encapçala el Pla d’Internacionalització que coordina Begoña Huertas, també encarregada de FP, i que completen Cinta González a Secundària i María Fernández a les etapes d’Infantil i Primària.

El programa Erasmus + és el marc en què es desenvolupen totes les activitats, que tenen un caràcter transversal per «fomentar l’esperit europeu, conèixer que tenim dret a fer servir determinats recursos» i que completen les mobilitats que gaudiran alumnes i professors.

Salesians se suma així a Erasmus+, un programa que transcendeix el més conegut relatiu als universitaris i s’estén a centres educatius, a associacions i a la població en general després de l’aprovació d’un projecte després de la convocatòria corresponent. Com a centre ja acreditat per la seva experiència demostrada anteriorment a FP, ara va més enllà després de la validació de la seva proposta per a les altres etapes educatives.

Una agenda internacional intensa espera membres d’aquesta comunitat educativa. Grècia serà una de les destinacions a què acudiran dos professors, una mobilitat dins l’àmbit de l’atenció a la diversitat. D’altra banda, deu estudiants de l’ESO, acompanyats de dos professors, visitaran un centre educatiu a Itàlia dins d’un àmbit més cultural.

Al mateix país es desenvoluparà una altra visita, en una activitat independent de l’anterior, de caràcter formatiu. Sota la denominació de Job Shadowing, docents de Primària observaran l’aprenentatge basat en projectes, «amb l’objectiu d’ampliar i millorar la forma d’ensenyament», explica Begoña Huertas. En definitiva, mirar per extreure mesures que puguin ser aplicades al centre adaptades a les seves característiques.

En relació amb la Formació Professional tenen una tasca ja realitzada que ara aprofundeixen, per exemple, ampliant les estades a empreses dels seus alumnes de cicles formatius de Grau Mitjà. Els estudiants passaran un mes a gairebé dos mesos (amb l’objectiu d’ampliar-lo a tres mesos).

Una altra novetat pel que fa a FP és que la visita preparatòria d’aquestes estades la faran els propis professors, no mitjançant una agència com anteriorment, per garantir així l’èxit de l’experiència. També serà la primera vegada que alumnes del Programa de trànsit a la vida adulta i laboral s’incorporin a la setmana de formació pràctica per a la FP Bàsica.

Suposa una gran oportunitat per a joves amb discapacitat psíquica que reben una formació adaptada i que creiem que ho podem fer perquè en altres països ho fan, subratlla la coordinadora. A més, en general per als alumnes de FP Bàsica adquireix una rellevància especial pel fet que per a molts és l’única opció de poder visitar un país estranger.

Altres iniciatives que completen tot aquest Pla d’Internacionalització ampliat a Salesians Huelva són activitats com l’etwining en què els alumnes interactuen amb altres centres via on line al voltant d’un tema concret, així com algunes altres en col·laboració amb altres entitats com la que porten a terme al costat d’Inergia Digital.

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…