Salesians Linares recull els fruits del bilingüisme

7 junio 2023

Comunicació Linares

l

El col·legi salesià San Agustín de Linares ha quedat en la posició núm. 2 d'un total de 1.336 centres de tot el territori nacional.

El 25 de maig passat es va publicar la resolució de la Direcció del Servei Espanyol per a la Internacionalització de l’Educació (SEPIE) Acció Clau 1 – Mobilitat educativa de les persones (KA121, KA122, KA131, KA171) corresponent a la Convocatòria de Propostes del programa Erasmus+ 2023. Després de la presentació del projecte per al curs escolar 23-24, el col·legi salesià San Agustín de Linares ha quedat en la posició núm. 2 d’un total de 1.336 centres de tot el territori nacional.

“Ha estat una gran alegria per a nosaltres, i en especial, per a l’equip de treball que fa temps que aposta pel procés d’internacionalització del nostre centre, potenciant activitats que influeixen directament en el desenvolupament del perfil del nostre alumnat, i que contribueixen tant a la millora de la qualitat docent, com a l’educació integral dels nostres alumnes, dins una societat plural, oberta, connectada i globalitzada”, explicaven després de conèixer la publicació.

En aquesta nova etapa, a més de continuar formant els docents a Europa, començaran amb la mobilitat d’alumnat d’Educació Secundària, pretenent estimular el coneixement d’Europa entre els joves, i la col·laboració amb organitzacions o entitats dins del marc de la Unió Europea de forma regular.

Fruit d’aquesta relació, i gràcies al programa d’acollida de professorat estranger del Ministeri d’Educació i Formació Professional per al present curs escolar, Salesians Linares ha tingut l’oportunitat de rebre Véronique, una professora procedent del Lycée Thiers Marseille a Marsella, França, durant les primeres setmanes del mes dabril.

«Durant la seva estada, Véronique ha tingut l’oportunitat de submergir-se en la manera d’ensenyar a l’Educació Secundària Obligatòria (ESO). Ha pogut conèixer de prop l’ensenyament de diferents llengües que impartim, així com les assignatures relacionades amb les ciències socials, la història i la filosofia. A més, s’ha interessat especialment per com treballem l’atenció a la diversitat i la col·laboració que mantenim amb associacions que atenen l’alumnat més desafavorit, com ara el Secretariat Gitano o la Fundació Don Bosco, visitant aquestes associacions i coneixent-ne la tasca.

Però no només s’ha centrat en l’àmbit educatiu, Véronique també ha gaudit del nostre ric patrimoni cultural i gastronòmic local i andalús. Durant la seva estada, ha participat en col·loquis sobre la memòria històrica, ha assistit a obres de teatre i ha estat present a totes les activitats culturals programades. A més, ha tingut l’oportunitat de fer diverses sortides per poder visitar la Mesquita de Còrdova i els Reales Alcázares, el complex monumental de Càstol o la ciutat patrimoni de la humanitat, Úbeda”, compartien sobre l’experiència.

“Volem expressar el nostre agraïment a Véronique per haver compartit el temps i els coneixements amb nosaltres. La seva presència ha enriquit la nostra comunitat educativa i ens ha donat una perspectiva diferent sobre l’ensenyament i la diversitat cultural. Esperem poder continuar col·laborant  i enfortint els llaços internacionals entre els professionals de l’educació”, afegien.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…