Salesians Linares recull els fruits del bilingüisme

7 junio 2023

Comunicació Linares

l

El col·legi salesià San Agustín de Linares ha quedat en la posició núm. 2 d'un total de 1.336 centres de tot el territori nacional.

El 25 de maig passat es va publicar la resolució de la Direcció del Servei Espanyol per a la Internacionalització de l’Educació (SEPIE) Acció Clau 1 – Mobilitat educativa de les persones (KA121, KA122, KA131, KA171) corresponent a la Convocatòria de Propostes del programa Erasmus+ 2023. Després de la presentació del projecte per al curs escolar 23-24, el col·legi salesià San Agustín de Linares ha quedat en la posició núm. 2 d’un total de 1.336 centres de tot el territori nacional.

“Ha estat una gran alegria per a nosaltres, i en especial, per a l’equip de treball que fa temps que aposta pel procés d’internacionalització del nostre centre, potenciant activitats que influeixen directament en el desenvolupament del perfil del nostre alumnat, i que contribueixen tant a la millora de la qualitat docent, com a l’educació integral dels nostres alumnes, dins una societat plural, oberta, connectada i globalitzada”, explicaven després de conèixer la publicació.

En aquesta nova etapa, a més de continuar formant els docents a Europa, començaran amb la mobilitat d’alumnat d’Educació Secundària, pretenent estimular el coneixement d’Europa entre els joves, i la col·laboració amb organitzacions o entitats dins del marc de la Unió Europea de forma regular.

Fruit d’aquesta relació, i gràcies al programa d’acollida de professorat estranger del Ministeri d’Educació i Formació Professional per al present curs escolar, Salesians Linares ha tingut l’oportunitat de rebre Véronique, una professora procedent del Lycée Thiers Marseille a Marsella, França, durant les primeres setmanes del mes dabril.

«Durant la seva estada, Véronique ha tingut l’oportunitat de submergir-se en la manera d’ensenyar a l’Educació Secundària Obligatòria (ESO). Ha pogut conèixer de prop l’ensenyament de diferents llengües que impartim, així com les assignatures relacionades amb les ciències socials, la història i la filosofia. A més, s’ha interessat especialment per com treballem l’atenció a la diversitat i la col·laboració que mantenim amb associacions que atenen l’alumnat més desafavorit, com ara el Secretariat Gitano o la Fundació Don Bosco, visitant aquestes associacions i coneixent-ne la tasca.

Però no només s’ha centrat en l’àmbit educatiu, Véronique també ha gaudit del nostre ric patrimoni cultural i gastronòmic local i andalús. Durant la seva estada, ha participat en col·loquis sobre la memòria històrica, ha assistit a obres de teatre i ha estat present a totes les activitats culturals programades. A més, ha tingut l’oportunitat de fer diverses sortides per poder visitar la Mesquita de Còrdova i els Reales Alcázares, el complex monumental de Càstol o la ciutat patrimoni de la humanitat, Úbeda”, compartien sobre l’experiència.

“Volem expressar el nostre agraïment a Véronique per haver compartit el temps i els coneixements amb nosaltres. La seva presència ha enriquit la nostra comunitat educativa i ens ha donat una perspectiva diferent sobre l’ensenyament i la diversitat cultural. Esperem poder continuar col·laborant  i enfortint els llaços internacionals entre els professionals de l’educació”, afegien.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadEscuelassmx
La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

Dentro del marco del Premio Nacional Don Bosco nació en 2022 el certamen ‘Premio Don Bosco Junior’, dirigido al alumnado más joven, que estén cursando de 4º a 6º de Educación Primaria o Educación Secundaria Obligatoria pertenecientes a colegios públicos, concertados o privados de la provincia de Zaragoza.