Salesians Manuel Lora Tamayo de Jerez de la Frontera, guardonats en el X Congrés Nacional de FP

15 mayo 2024

Comunicació Jerez Lora Tamayo.

l

Aquest projecte demostra el compromís de Salesians Manuel Lora Tamayo amb un futur educatiu innovador i sostenible

El centre Manuel Lora Tamayo fou premiat en el X Congrés Nacional de FP en el que hi van participar més de mil docents i professionals de Formació Professional. El projecte titulat ‘Medició 4.0 en Màquina CNC Sostenible’ fou desenvolupat en xarxaamb un centre educatiu del País Basc i s’iniciàen el curs acadèmic 23-24, ha culminatla seva fase de muntatge del sistema d’amidament en centre de mecanitzat. Aquest projectees va poder començar gràcies als ajuts obtinguts en la VII Edició d’ajuts DUALIZA de CaixabankiFPEmpresa on fou seleccionat entre els 30 projectes d’investigació més innovadors del país.

Ambels sistemes de sondes d’amidament instal·lats, l’alumnat del centre podràfer l’amidament de peces ila detecció del zero pesa de manera ràpida i precisa en màquines-eines de fabricació. En l’actualitat, el seu alumnat del cicle superior de Producció per Mecanitzat dissenya les peces en 3D amb el programa de dissenySolidworksi posteriorment post-processen pera obtenir un codi màquina que introdueixen en el centre de mecanitzat, fabricant la peça dissenyada.

«L’objectiu del projecte Medició 4.0 en Màquina CNC Sostenible, és que l’alumnat del Centre Salesià Manuel Lora Tamayo estigui format en l’ús d’aquesta nova tecnologia pera poder-la implantar en les empreses del sector de fabricació mecànica i tinguin més oportunitats en el mercat laboral,  i així també millorar la competitivitat de les empreses de mecanitzat» expliquen desde la casa salesiana.

El projecte, s’alinea ambels objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030. Entre aquests objectius se destaquen la igualtat de gènere, assegurant la participació plena de la donai la igualtat d’oportunitats, la modernització dels centres educatius amb una tecnologia neta en l’àmbit de la indústria, la innovació ila infraestructura, i la promoció de la producció i consum responsables, adoptant pràctiques sostenibles en les empreses involucrades en el projecte.

Aquest enfocament integral, demostra el compromís de Salesians Manuel Lora Tamayo amb un futur educatiu innovador i sostenible.

 

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…