Salesians Úbeda celebra la primera Fèria de Jocs de Taula Educatius

7 mayo 2024

Comunicació Úbeda

l

Dirigida pels alumnes i en col·laboració amb la ONGD Bosco Global proposen “Jocs que canvien el món” a les famílies del barri.

El passat 25 d’abril es va fer la I Fèria de Jocs de Taula organitzada pel col·legi salesià Sant Domènec Savio d’Úbeda. Dirigida pels alumnes de 6e de primària i en col·laboració amb la ONGD Bosco Global, els alumnes van actuar de monitors exposant diferents jocs de taula, alguns de creació pròpia, creats sota el programa “Jocs que canvien el món”.

Aquest projecte, que va començar el curs passat, pretenia que distints grups de joves desenvolupessin processos educatius que afavorissin la construcció d’una ciutadania global a través d’estratègies de construcció de jocs des dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. A través de l’elaboració de distints tipus de jocs, així com del seu ús (en l’educació no formal, informal i formal), els nostres alumnes han sigut capaços d’adquirir una visió crítica sobre la realitat mundial.

Pel matí l’activitat va estar dirigida als escolars del centre, els quals van poder conèixer i gaudir distints jocs de taula, que afavorien l’adquisició de distintes competències, intel·ligències i ODS; utilitzant així metodologies actives (ABJ) com un recurs o eina educativa que facilita el procés d’ensenyament-aprenentatge i enforteix coneixements previs o continguts que els nostres alumnes estan treballant en classe.

Per la tarda, l’activitat s’obrí a les famílies i a la comunitat de la localitat, podent assistir lliurement a provar els jocs dinamitzats pels alumnes. En aquest tram es va comptar a més amb la col·laboració de l’associació de jocs de taula d’Úbeda “Bétula Lúdica”. Experts titulats en aprenentatge fonamentat en jocs (ABJ) van estar a disposició informant i atenent les famílies que així ho desitgessin.

A les 18:30 es va fer una sessió formativa per a les famílies, impartida per la pròpia ONGD Bosco Global. Titulada: “Aprèn a jugar en família per a a jugar aprenent”. Es va invitar a conèixer i aprofitar el potencial educatiu del joc de taula, no només com a element didàctic de cara al currículum escolar, sinó com a experiència d’oci que pot convocar tota la família al voltant de la taula, per a compartir i gaudir de temps afectiu de qualitat.

«Juguem perquè necessitem descobrir, conèixer, aprendre històries i, sobretot, entendre’ns. I també juguem perquè necessitem experimentar emocions. I la vivència d’emocions activa els ressorts de la memòria a llarg termini, la qual cosa afavoreix l’encolatge d’aprenentatges significatius i duradors» expliquen els organitzadors de la jornada educativa.

 

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…