Salesians Úbeda corre i suma per Sierra Leone

25 abril 2023

Salesians Úbeda

l

La VII Boscocarrera “SúmateXSierra Leona” recull fons per a un projecte d'infants i joves del carrer dels salesians a Freetown.

El dissabte 15 d’abril, va tenir lloc a la  ciutat d’Úbeda la VII Boscocarrera “SúmateXSierra Leona”, organitzada pel Col·legi salesià “Santo Domingo Savio” i el Club Esportiu Salesià, amb la col·laboració de l’Excm. Ajuntament d’Úbeda.

Va ser un esdeveniment esportiu solidari, orientat a col·laborar amb el projecte que l’ONGD Don Bosco Fambul duu a terme amb els infants i joves que viuen als carrers de Freetown.

Joves en situació d’abús, en risc de malaltia per ebola, empresonats o en prostitució. Així, l’objectiu principal de la carrera va ser recaptar fons per cobrir les necessitats de salut i escolarització i per a la formació en l’aprenentatge de la lectura, l’escriptura, els tallers de costura, la cuina, la jardineria i la mecànica.

La Boscocarrera, en la setena versió, ha arribat a convertir-se en un altre esdeveniment esportiu tradicional ubetenc, sent en aquesta edició, quan ha tornat a convocar un gran nombre de participants. Així doncs, més de 1.650 esportistes de totes les edats, més de 80 voluntaris, Protecció Civil i Policia Municipal es van congregar dissabte a la tarda per sumar per la causa de Sierra Leone.

L’esdeveniment esportiu va comptar amb diferents carreres segons les categories, sent les categories Absoluta i Veterans A, B i C les encarregades de recórrer la distància de 8 km, les categories Juvenil i Junior la distància de 4 km, Cadet, Infantil i Aleví 1 km i distàncies més petites en progressió a les seves edats per a les categories de benjamí, barrufet 1r EP, barrufet 5 anys, biberó (4 anys) i xumet (3 anys).

Després de la cursa, va tenir lloc la denominada “Boscoconvivència” oferta per l’AMPA del Col·legi, on es va oferir servei de barra amb menjar i beguda a preus populars. Durant la Boscoconvivència es va fer el lliurament de trofeus als finalistes de les diferents categories.

Va ser una jornada inoblidable que va fomentar l’esport i va ajudar considerablement a intentar millorar la situació que es viu a Sierra Leone.

Des de Salesians Úbeda agraeixen a totes les persones, entitats i empreses que hi han col·laborat i han fet possible que aquesta edició hagi estat un èxit: alumnes, Professors, AMPA, Guàrdia Civil de Baeza i les empreses que hi han col·laborat, especialment als patrocinadors: Grup Millán, Liderfil, Burgos Salaverry i Ricampo.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…