Seguint els passos de Don Bosco per la Barcelona salesiana

31 julio 2024

Comunicació cpb24

l

El Campobosco 2024 visita els llocs salesians a Barcelona, ​​terra que va acollir Sant Joan Bosco el 1886.

El segon dia del Campobosco 2024 (#CPB24), després de la inauguració de la tarda anterior, va portar els seus participants a recórrer la Barcelona salesiana.

Després de l’oració i presentació del dia, els participants es van dividir en dos grups per visitar amb calma tot l’itinerari programat. Un dels grups va visitar el Museu de Martí-Codolar, on es van innundar d’història salesiana, recordant la visita especial que Don Bosco va realitzar a Barcelona entre abril i maig de 1886, dos anys abans de la seva mort. També van rememorar la històrica fotografia del 3 de maig de 1886, en què Don Bosco apareix assegut, envoltat de nois orfes de l’Oratori de Sarrià, juntament amb personalitats de la societat barcelonina, com la Venerable Donya Dorotea de Chopitea i Don Rua.

Aquest grup també va recórrer altres llocs salesians de Barcelona: Can Prats, on Sant Joan Bosco va tenir el somni missioner de la jove Congregació Salesiana durant la visita del 1886; la Parròquia de Maria Auxiliadora de Salesians Sarrià; i la propera Torre Gironella, presència de les Salesianes a Barcelona gràcies a la intercessió de Donya Dorotea de Chopitea.

L’altre grup es trobava al Temple Expiatori del Sagrat Cor de Jesús al Tibidabo, a càrrec dels Salesians. A més de gaudir de les vistes espectaculars de la ciutat, els joves van visitar la Cripta amb la capella d’adoració perpètua al Santíssim Sagrament, l’Església i la part superior del Temple, als peus de l’enorme imatge de Jesús de 8 metres d’alçada.

Durant la tarda, després de dinar i descansar, es van fer les mateixes visites, alternant els grups i les zones de la ciutat.

En tornar a Salesians Martí-Codolar, tothom va tenir un moment grupal per comentar i reflexionar sobre el que havien vist durant la jornada a Barcelona.

A les 20h, els participants i equip zero, van posar en mans de Déu tot allò viscut al dia. Començava l’Eucaristia, presidida per Fernando Miranda, Inspector de Salesians Maria Auxiliadora, amb Fernando García, Inspector de Salesians Santiago El Mayor, i la resta de germans salesians. En ella i seguint la litúrgia del dia, ens convidava a reforçar els llaços d’amistat i així com una gran família que som tots els que vivim l’evangeli a l’estil de Don Bosco ens animem mútuament a la recerca de Crist, el bon pastor que sempre ens acompanya. Un seguiment de Jesús implica acumular només els béns i les riqueses que vénen de Déu.

Don Bosco m’ha trobat

Les Bones Nits van anar a càrrec de Fernando García. Un missatge clar i profund on va interpel·lar cadascú sobre la qualitat de les relacions a les nostres cases i centres juvenils. “Don Bosco m’ha trobat. Ens ha trobat i s’ha convertit per a cadascun de nosaltres”. Una invitació forta a convertir-se en referents per als infants i joves de casa nostra, i a ser contemplatius de les coses que ens passen, per saber descobrir on és Déu.

Després, a descansar. L’endemà els espera el llarg viatge a Itàlia, fins al Colle Don Bosco, on començarà la visita als llocs salesians al Piemont.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…