Sevilla lliura els premis Aprenentatge Servei 2022

16 diciembre 2022

Salesians Comunicació

l

En el marc de la XV trobada estatal organitzada per l'ajuntament de la ciutat, el Ministeri d'Educació i la Xarxa Espanyola d'Aprenentatge-Servei amb la col·laboració de la Fundació Edebé i la Xarxa Andalusa d'Aprenentatge-Servei.

Durant el matí del divendres 16 de desembre va tenir lloc al Palau de Congressos de Sevilla el lliurament de premis de la XV Trobada Estatal d’Aprenentatge-Servei, organitzat per l’ajuntament de la ciutat, el Ministeri d’Educació i la Xarxa Espanyola d’Aprenentatge-Servei amb la col·laboració de la Fundació Edebé i la Xarxa Andalusa d’Aprenentatge-Servei, a més d’estar apadrinats per diverses entitats com DKV Seguros, Fundació la Caixa, CENEAM (Ministeri de la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic), OEI (Organització d’Estats Iberoamericans), Fundación Ana Bella, Mullor S.A, Educo, Plena Inclusión, Torresco, Esemtia, Fundació Princesa de Girona, Esade, Arci Nature, ACES-Andalucía, Edebé, i REDAPS.

L’esdeveniment, que es va dur a terme en un doble format presencial i en línia, va comptar amb les intervencions de diferents autoritats. Asunción Manzanares, representant del Ministeri d’Educació i Formació Professional des de l’Orientació i Aprenentatge al llarg de la vida, va indicar a l’obertura la importància d’enfortir les competències bàsiques de l’alumnat per fer front als nous desafiaments. «No és casualitat que l’aprenentatge-servei, des del seu naixement, es vinculés de forma clara amb l’educació. Al nostre país això és especialment important per l’aposta per aquestes metodologies que motiven i preparen per estar en contacte amb problemes actuals als quals aportar una solució des de termes acadèmics, afectius i socials, i alineades amb els objectius de desenvolupament sostenible”.

Francisco Javier Fernández Franco, secretari general de Desenvolupament Educatiu de la Junta d’Andalusia, va posar èmfasi en els reptes de l’educació del segle XXI per transformar la societat. «Tenim a la nostra mà l’instrument més potent des de l’educació per generar el canvi. Moltes gràcies per la vostra feina pels altres», afegia destacant el paper fonamental desenvolupat.

María Luisa Gómez Castaño, tinent d’Alcalde Delegada de l’Àrea de Neteja pública i Educació, va declarar oberta de forma oficial la trobada com a representant de la ciutat amfitriona per fer un repàs des dels inicis d’aquest premi fins avui en una trobada amb més de 300 participants. «Aquesta xarxa espanyola, els docents que aposteu per aquesta metodologia, les entitats que doneu suport a aquest projecte i als alumnes que aporteu el canvi, no ens queda més que agrair-vos la feina i l’esforç. Per a Sevilla és un honor ser part d’aquesta aposta decidida i acollir aquesta quinzena trobada».

[deg_elastic_gallery _builder_version=»4.19.3″ _module_preset=»default» hover_enabled=»0″ global_colors_info=»{}» gallery_ids=»89243,89244,89245,89246,89247,89248,89249,89250,89251,89252,89253″ sticky_enabled=»0″][/deg_elastic_gallery]

Després de la benvinguda institucional es va donar pas a la conferència de Neli Zaitegi «Aprenentatge-Servei: responsabilitat social i ciutadania» per, a continuació, lliurar els premis als projectes guanyadors a les àrees de promoció d’hàbits saludables, salut i medi ambient, donació de sang, solidaritat i drets humans, suport a persones grans, foment de la lectura o igualtat entre dones i homes, entre d’altres, en una edició que va comptar amb 360 projectes i la participació de més de 600 centres educatius i entitats de totes les comunitats Autònomes.

Entre els guanyadors va destacar el col·legi salesià de Pamplona pel projecte ‘Cunas que salvan vidas’ a l’àrea Cooperació al desenvolupament atorgat per Educo.

Després d’una breu actuació i un descans van començar cinc espais simultanis amb quatre webinars pedagògiques (en format en línia) on es van distribuir els centres premiats agrupats en 4 temes diferents i un Fòrum de Polítiques Públiques (en format presencial) amb la participació de representants municipals, autonòmics i estatals.

Per concloure l’acte es va donar el testimoni a l’Ajuntament de Valladolid, que acollirà la trobada el 2023.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…