Sor Mª Rosario Ten Soriano, nova inspectora de les salesianes d’Espanya

2 marzo 2022

Salesianes Comunicació

l

L'1 de març, va ser comunicat el nomenament oficial de S. Mª Rosario Ten Soriano com a nova provincial de la Província «Maria Auxiliadora» de les Filles de Maria Auxiliadora (Salesianas) d'Espanya.

El nomenament té lloc després que S. María del Rosario García, que exercia fins ara el càrrec, fos elegida el mes d’octubre passat Vicaria general de l’Institut durant la celebració del seu XXIV Capítol General.

La Provincial, tal com recull l’article núm. 144 de les nostres Constitucions,“és enllaç d’unió entre les comunitats que li han estat confiades i entre aquestes i el centre de lInstitut. Li correspon, sobretot, animar la comunitat inspectorial segons l’esperit de Don Bosco i de Mare Mazzarello i potenciar la capacitat de resposta a les esperances de l´Església en l´evangelització de la joventut”.

És aquesta la missió que comença a exercir S. Charo, com la coneixem familiarment, amb el suport del Consell i la disponibilitat de totes les germanes de la Inspectoría. Ho farà amb la serenitat de qui sap que, com deia Mare Mazzarello, “la veritable superiora és la Verge”.

Continuadora de grans somiadors

Charo Ten Soriano neix a Burjassot (València) l’1 de gener de 1964. Allí creix en un ambient cristià, dels pares del qual va aprendre a trobar en la bellesa del que crea i en el quotidià, la presència de Déu. Del seu pare, escultor, n’ha heretat el gust artístic a l’hora de pintar o decorar, i també la imatge de Déu com a terrisser, ja que una de les conviccions que l’acompanyen és que Déu modela i condueix la seva vida.

La vida parroquial i diocesana va configurar la vivència cristiana des de petita fins a la decisió d’entrar a l’Institut. Abans d’entrar es va formar com a tècnic administratiu i delineant, formació que va completar posteriorment amb la Diplomatura en Pastoral Juvenil i Llicenciatura en Ciències Religioses.

Professa el 3 d’agost de 1999 a Barcelona, en els seus 23 anys de vida salesiana ha exercit diverses tasques pastorals a les Cases de Sabadell, com a directora del pis d’emancipació per a joves i a València, com a professora de religió, coordinadora de Pastoral escolar, de Temps Lliure i directora de comunitat.

Assenyala com a experiències més significatives en la seva vida aquelles en què toques la pobresa a tots els nivells i comparteixes el més essencial de la vida, buscant els petits oasis per tornar novament l’esperança.

Ha assumit amb responsabilitat tasques d’animació i govern a la seva Inspectoría d’origen, “Virgen del Pilar” de Barcelona, ​​on va ser Consellera inspectorial per a la Pastoral juvenil (2013-2017) vivint molt a prop el projecte Alegra’t, previ a la unificació. Amb l’erecció el 2017 de la nova Inspectoría María Auxiliadora de España és nomenada consellera inspectorial per a la Pastoral Juvenil, càrrec que ha exercit fins ara.

Va participar al CG XXIV com a delegada de la Inspectoria, fet que l’ajudarà a acompanyar tota la Inspectoria a encarnar i posar en marxa les seves opcions i deliberacions.

“Per poder conèixer una persona, hem de caminar molts quilòmetres amb les seves sabates” és un proverbi que l’ha acompanyat i que sens dubte l’ajudarà en la nova missió que el Senyor ara li encomana i en què recordarà sovint les paraules de Jesús: “No m’heu triat vosaltres a mi, sinó que jo us he triat a vosaltres” (Jn 15,16)

Persona serena i de gran cor pastoral, continuadora de la missió d’uns grans somiadors com ho van ser Don Bosco i Mare Mazzarello.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsFoto con historia
Foto con Historia: A Coruña y Don Bosco

Foto con Historia: A Coruña y Don Bosco

Una fotografía con la imagen de una panorámica desconocida e inusual sobre el acto de inauguración del monumento a Don Bosco en la ciudad de A Coruña; contiguo al colegio salesiano y orientado hacia el Paseo Marítimo. Monumento creado por el escultor gallego Xoán Piñeiro Nogueira, fue erigido en 1977 y rinde homenaje a la labor de Don Bosco en la educación y el desarrollo juvenil.