SYM DAY, dia especial per al Moviment Juvenil Salesià del món

2 agosto 2023

ANS

l

Aquest 2 d'agost, a la JMJ LIsboa 2023, el Moviment Juvenil Salesià celebra el SYM DAY. Tres actes centrals el conformen: el Fòrum, el Festival i la Vigília. Tots tres es podran seguir en directe a Youtube.

L’organització responsable de la participació del ​Moviment Juvenil Salesià (MJS, SYM en anglès) en la Jornada Mundial de la Joventut 2023 a Lisboa, pretén destacar tota la seva dimensió associativa i juvenil en un dia especial, el SYM DAY, que se celebra aquest 2 d’agost i que compta amb la participació del Rector Major, Ángel Fernández Artime, i de Chiara Cazzuola, Superiora General de les Filles de Maria Auxiliadora (FMA), que participa per primera vegada com a Mare General en aquesta jornada. S’esperen al voltant de 9.000 joves, així com 500 voluntaris, personal, animadors, laics de la família Salesiana, Salesians i FMA.

Rita Esteves, jove responsable de l’equip de la Jornada SYM, afirma que es tracta d'»una gran festa que reuneix les diverses presències salesianes al món, en un mateix espai». Mentre que per a la germana Diana Arrobas (FMA), també responsable de la preparació d’aquesta jornada, el més important és que Don Bosco estigui «al centre».

Aquesta jornada és un dels moments culminants de la participació del MJS a la JMJ Lisboa 2023 i es divideix en tres moments principals, que poden seguir-se en directe, a través de streaming, al perfil de Youtube de «WYD DON BOSCO 23»:

Fòrum

Es tracta d´una trobada amb el Rector Major i la Mare General de les Filles de Maria Auxiliadora, així com amb altres responsables de grups de la Família Salesiana. Durant la trobada, que té lloc durant el matí als Salesians de Lisboa, els joves representants dels diversos països són convidats a reflexionar i debatre sobre els temes que el papa Francesc ha fixat en el context d’aquesta JMJ 2023, integrats a l’espiritualitat juvenil salesiana.

També hi ha un moment de preguntes que poden adreçar-se tant al Rector Major com a la Mare General. Al final de la trobada, es prepara un missatge adreçat als joves del MJS de tot el món.

Aquest espai de protagonisme juvenil finalitza amb la celebració eucarística, que es pot seguir en directe a partir de les 13.15 hores d’aquest dimecres, 2 d’agost.

SYM Festival

Aquesta gran festa de la joventut, amb el lema «COME, LIVE, PROCLAIM» (Vine, viu, proclama), es realitza als Salesians d’Estoril, a partir de les 15 hores, i reuneix joves del MJS de diferents països.

Dirigit també a tots els membres de la Família Salesiana que assisteixin a la Jornada, aquest moment especial es caracteritza per l’alegria i la fraternitat, la música i l’animació a l’estil típic d’un Oratori festiu.

L´equip que prepara aquest moment festiu compta amb la col·laboració d´uns 500 voluntaris que participen en la preparació de desenes de jocs. També hi ha diversos pavellons on els diferents països poden fer una presentació/joc del seu país, i també un escenari on hi ha diversos moments preparats pels països participants. Durant la tarda també hi ha disponible l’acompanyament espiritual i un espai per a confessions.

A les 17.30 h. es resarà el Rosari per les vocacions, que també es pot seguir en directe via streaming. La «Casa Comuna» també és objecte d’atenció, com va demanar el papa Francesc. Per això, està previst plantar arbres (un per cada nacionalitat participant) al jardí del col·legi. Posteriorment tindrà lloc el SYM Festival.

Vigília

La vigília nocturna tindrà lloc entre les 21 i les 22.30 hores i es pot seguir ella mateixa en directe via streaming. És un moment de pregària i adoració eucarística, per celebrar, en actitud de gratitud, la riquesa del carisma de Don Bosco, enfortint els joves com a testimonis de Jesús. La Vigília tindrà un tema carismàtic centrat en les persones de Maria i Jesús.

Les tradicionals «Bones Nits Salesianes» pronunciades pel Rector Major dels Salesians i la Mare General de les Filles de Maria Auxiliadora tanquen aquesta jornada tan especial.

Per a Diogo Almeida (SDB), que també forma part de l’equip que prepara el SYM DAY, als joves els espera «un gran dia de festa».

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadEscuelassmx
La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

Dentro del marco del Premio Nacional Don Bosco nació en 2022 el certamen ‘Premio Don Bosco Junior’, dirigido al alumnado más joven, que estén cursando de 4º a 6º de Educación Primaria o Educación Secundaria Obligatoria pertenecientes a colegios públicos, concertados o privados de la provincia de Zaragoza.