«Tornar a la nostra Galilea ressuscitats i amb ganes d’anunciar-ho»

13 abril 2023

Salesians Comunicació

l

Així ho ha viscut i expressa María Méndez, que juntament amb uns 2.000 adolescents i joves d'entre 16 i 25 anys, ha participat en una de les trobades de #PasquaSalesiana, organitzades per Setmana Santa.

Sota els lemes “Caminem amb tu” i “El Camí de condueix a l’Amor”, els joves han viscut intensament els dies de la Setmana Santa en clau de trobada i oració. Les trobades pasquals s’han desenvolupat, com en ocasions anteriors, en tres nivells segons l’edat dels participants. A més, s’han organitzat també trobades específiques per a famílies a Mohernando (Guadalajara) i Somalo (La Rioja) i, finalment, la possibilitat de viure la Pasqua al Camí de Sant Jaume.

“Ha estat una experiència meravellosa -explicava Alberto Pereda, de Santander, animador en una d’aquestes trobades-, molts joves hem pogut sentir i viure la mort i resurrecció de Crist des d’un punt de vista més proper per a la fe del nostre dia a dia, que amb les rutines i ritmes de vida que tenim avui, és més difícil; ha estat com un obrir els ulls. L´ambient ha estat fantàstic, molt familiar, sincer”.

Com assenyalen els mateixos joves, van poder experimentar sentir-se en comunió. “Preguem en comú; celebrem les trobades, a les diferents cases i centres juvenils de referència, prenem consciència que és Jesucrist el Senyor el que ens manté units i acompanya la nostra vida des de l’experiència de resurrecció”, compartien alguns en el viatge de tornada a casa seva.

“Cantàvem el dijous sant que segueix havent-hi tants peus que rentar i tanta foscor que il·luminar… i marxem diumenge, plens de VIDA, amb tantes ganes d’il·luminar el món amb la seva LLUM i de posar-nos al servei dels altres”, resumia María Méndez participant a la trobada celebrada a Mohernando (Guadalajara). “Estic convençuda que l’experiència tan real de comunitat que es crea a la Pasqua durant aquests dies, estar tots al servei de tots, construir els moments de la Pasqua junts, ens fa madurar la nostra fe i tornar a la nostra Galilea ressuscitats i amb moltes ganes d’anunciar-ho”.

Al costat dels joves, diversos centenars d’animadors i salesians i salesianes van acompanyar els participants aquests dies, organitzant els moments de pregària, de grup, de reflexió personal i les celebracions religioses pròpies del Tridu Pasqual.

Pasqües de famílies

A les trobades de Pasqua específiques per a famílies hi participen matrimonis joves amb els seus fills. Una experiència que canvia la vida. “M’ha encantat viure la Pasqua aquest any ni com a animador ni com a animat… ha estat una cosa nova, en un ambient de famílies, ja ens hem casat i també la nostra vida de fe ha de ser conjunta”, explica Fito García de Salamanca que ha viscut aquest temps a la Pasqua de Famílies de Mohernando. Per a la parella ha estat una experiència molt enriquidora per aprendre a cuidar els moments de fe personals i de parella, per aprendre a compartir-los.

Moments de les diferents trobades de#PasquaSalesiana

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…