Tot a punt per a la participació salesiana d’Espanya a la «Jornada Mundial de la Joventut 2023» de Lisboa

5 diciembre 2022

Salesians Comunicació

l

S'obren les inscripcions a la web http://www.pastoraljuvenil.es/jmj2023 per als joves del MJS Espanya que es desplaçaran fins a Lisboa de l'1 al 6 d'agost del 2023.

Els joves del Moviment Juvenil Salesià (MJS) d’Espanya ja estan convocats a la propera Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) de Lisboa 2023. Avui, mitjançant el Centre Nacional Salesià de Pastoral Juvenil, s’obre el període oficial d’inscripció per al MJS Espanya.

La trobada, que tindrà lloc de l’1 al 6 d’agost a la capital portuguesa, serà una cita mundial de gran escala i d’enorme importància per a l’Església, que convoca els joves del món sencer al voltant del Papa Francesc per donar testimoni de fe i expressar-ne l’adhesió al successor de Pedro. Aquest any, a més, la celebració transcorre a la terra de Maria per posar encara més en relleu l’afecte i devoció per la Mare de Jesús que, a Portugal, es venera com a Nostra Senyora de Fàtima.

«Volem participar a la Jornada Mundial de la Joventut 2023 com a Moviment Juvenil Salesià d’Espanya. Per això us convidem als qui ens sentim part d’aquesta família a les tres inspectories de Salesians i Salesianes del nostre país, a formar part d’aquest gran esdeveniment i viure intensament, ja des d’ara, la preparació de la trobada”. Amb aquestes paraules, José Miguel Núñez, director del CNSPJ, María José Silva, coordinadora de Pastoral Juvenil de les Salesianes, i Jordi Lleixà i Xabier Camino, delegats de Pastoral de Salesians SMX i SSM, conviden els joves a sumar-se a una cita que, entre els seus punts forts, comptarà amb una trobada festiva del MJS mundial el dia 2 d’agost a Estoril, al voltant del Rector Major dels Salesians, don Ángel Fernández Artime, i la mare General, Sor Chiara Cazzuola, Superiora de l’Institut de les Filles de Maria Auxiliadora.

Per a la inscripció es tindran en compte els aspectes següents:

  • L’edat dels participants anirà dels 16 (fets durant el 2023) als 30 anys. Els més grans només podran participar com a animadors o acompanyants, d’acord amb els delegats de Pastoral Juvenil de SDB i la coordinadora inspectorial de Pastoral Juvenil d’FMA.
  • El preu de la JMJ serà de 260 € (viatges no inclosos). En aquest import es contempla l’allotjament, els àpats (del 31 de juliol a la nit al 6 d’agost al migdia), el transport durant les jornades, la participació a tots els esdeveniments programats, inclosa la festa del MJS a Salesians Historial, el pack oficial de la JMJ, samarreta del MJS i l’assegurança d’estada a l’estranger.
  • Els viatges des dels llocs d’origen fins a Lisboa (anada el 31 de juliol i tornada el 6 d’agost) es gestionaran des de les tres inspectories i se n’oferirà puntual informació una vegada finalitzat el període d’inscripció. El preu dels viatges no està inclòs a la inscripció.
  • Els menors d’edat han de tenir autorització expressa dels pares i han de complir els protocols que s’explicitaran després del període d’inscripció. De la mateixa manera, sempre han d’anar acompanyats per un responsable adult de la casa d’origen.
  • La inscripció es farà a través del lloc web www.pastoraljuvenil.es/jmj2023 emplenant el formulari que s’ofereix. La inscripció haurà d’adjuntar, com s’indica al formulari, el resguard bancari del pagament. El període d’inscripció per als participants del MJS Espanya comença el 5 de desembre del 2022 i conclou el 19 de febrer del 2023.

    “Estem molt il·lusionats per la celebració de la JMJ 2023 i estem segurs que serem molts els que viurem amb intensitat aquest esdeveniment eclesial de primer ordre. Us animem a participar i a completar la inscripció com més aviat millor”, comparteixen els responsables de SDB i FMA, en valorar una experiència que tindrà a la pàgina www.pastoraljuvenil.es/jmj2023 el seu espai oficial per al MJS d’Espanya amb tota la informació que es generi abans, durant i després de la vivència compartida, a més de la narració des dels comptes oficials de l’esdeveniment.

    “Volem que sigui una experiència que ens ajudi a continuar creixent i madurant en la nostra fe i a expressar el nostre compromís eclesial al voltant del Papa Francesc, que ha escollit com a cita bíblica per a aquesta XXVIII Jornada Mundial de la Joventut ‘Maria es va aixecar i se’n va anar a tota pressa’ (Lc 1, 39). Sant Joan Bosco, patró de la JMJ Lisboa 2023, i Maria Auxiliadora, La nostra Senyora de Fàtima, intercedeixin, ja des d’ara, perquè puguem viure intensament aquest moment de gràcia per al MJS i per a tota l’Església”, conclouen en la seva invitació.

Què és la JMJ?

La Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) és una trobada de joves de tot el món amb el Papa. És, a més, un pelegrinatge, una festa de la joventut, una expressió de l’Església universal i un moment fort d’evangelització del món juvenil. Es presenta com una invitació a una generació determinada a construir un món més just i solidari. Tot i la seva identitat clarament catòlica, és oberta a tothom, tant als més propers a l’Església, com als més distanciats.

Té lloc tots els anys a les diòcesis, en ocasió del Diumenge de Rams, i cada dos, tres o quatre anys amb caràcter internacional en una ciutat triada pel Papa, i comptant sempre amb la seva presència. Reuneix milions de joves per celebrar la fe i la pertinença a l’Església.

Des de la seva primera edició, que va tenir lloc a la ciutat de Roma el 1986, la Jornada Mundial de la Joventut destaca com un laboratori de fe, un lloc de naixement de vocacions per al matrimoni i la vida consagrada i un instrument d’evangelització i transformació de l´Església.

Pretén proporcionar a tots els participants una experiència d’Església universal, tot fomentant la trobada personal amb Jesucrist. És un nou impuls a la fe, l’esperança i la caritat de tota la comunitat del país d’acolliment. Tenint com a protagonistes els joves, la Jornada Mundial de la Joventut cerca, també, promoure la pau, la unió i la fraternitat entre els pobles i les nacions de tot el món.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…