Tot a punt per a les Jornades d’Espiritualitat de la Família Salesiana

18 enero 2024

ANS-Torí i Salesians Comunicació

l

Serà la 42a edició de fraternitat i comunió de tots els grups de la Família Salesiana al món. Al voltant de 60 participants representaran la Família Salesiana d'Espanya.

Aquest dijous, 18 de gener, a Torí-Valdocco, comencen les Jornades d’Espiritualitat de la Família Salesiana 2024: un esdeveniment de comunió i fraternitat entre els diversos grups sorgits al llarg del gran arbre carismàtic originat per Don Bosco, que cada any posa al centre el tema de l’Estrena del Rector Major. Per aquest any, per tant, al centre de les reflexions i treballs grupals serà: “El somni que fa somiar. Un cor que transforma els ‘llops’ en ‘corders’”.

“Una Estrena proposada per revifar el somni que Déu té per a cadascun de nosaltres. Un somni, signe de la seva crida i el seu amor, per a tots els membres de la Família Salesiana al segon centenari del somni que Juan Bosco va tenir a I Becchi i que ens va deixar escrit a les seves Memòries de l’Oratori”, va observar Joan Lluís Playà, Delegat del Rector Major per al Secretari de la Família Salesiana. Un somni que guiarà tots els treballs d’aquesta trobada, que arriba a la 42a edició, i que, segons el mateix Playà, serveix per “celebrar la profunda comunió que hi ha entre tots els grups i amb tots els continents, i que alimenta la nostra espiritualitat comuna al servei de la missió”.

Com en els darrers anys, l’esdeveniment comptarà amb la presència al voltant de tres-centes setanta persones, de tot el món, a Torí, de les quals al voltant de 60 són espanyoles. També la transmissió en viu d’algunes parts del programa mitjançant streaming, amb traducció simultània en quatre idiomes.

Programa de l’esdeveniment

Els quatre dies d’esdeveniment començaran amb la recepció dels participants a Valdocco aquest dijous al matí. L’obertura oficial de les Jornades està programada dijous a la tarda, amb la benvinguda a tots, la introducció als treballs i la presentació de l’Estrena a càrrec del Cardenal Ángel Fernández Artime. El dia conclourà amb la Missa a la Basílica de Maria Auxiliadora i, després del sopar, amb el pensament de la ‘bona nit’ de nou a la Basílica.

Divendres 19 estarà dedicat a l’estudi de l’Estrena. S’obrirà amb el prec comunitari de Laudes i comptarà al matí amb una taula rodona amb diversos experts: Don Bruno Ferrero, Director del Boletín Salesiano italiano; Don Rafael Bejarano, del Sector de Pastoral Juvenil Salesiana; i les senyores Emilde Cuda i Blazka Merkac.

Moderarà don Tullio Lucca. Després d’un temps de diàleg directe amb els ponents, a la tarda es faran visites als llocs salesians, la posada en comú en grups sobre els treballs del matí i la celebració eucarística. El dia conclourà amb l’adoració eucarística a la Basílica.

A mig matí del proper dissabte tindran lloc les experiències juvenils, seguint el tema del dia, que no és casualitat que sigui: “Els somnis que es fan realitat”. Després de la Missa matutina, es presentaran diverses experiències exitoses d’educació salesiana a les diferents realitats del món i dels grups de la Família Salesiana. El mateix tema s’aprofundirà a la tarda en grups de treball. La vetllada de fraternitat que tancarà el dia, animada pels Novicis salesians del Colle Don Bosco, estarà dedicada a retre homenatge al Cardenal Ángel Fernández Artime, ja que aquesta serà la darrera vegada que participi a les Jornades com a Rector Major.

El darrer dia, el diumenge 21 de gener, estarà marcat per les perspectives de futur, amb el tema: “El somni continua”. Començarà amb el prec de Laudes i la Missa final a la Basílica de Maria Auxiliadora, i continuarà amb una trobada per grups de pertinença, un moment assembleari i les conclusions finals.

Segueix-ho en directe

Les activitats a nivell mundial es transmetran en viu al canal de YouTube d’ANS, en cinc idiomes (italià, anglès, español, francès i portuguès) segons el programa adjunt.

D’aquesta manera diversos representants de la Consulta Mundial de Família Salesiana i el Rector Major, cardenal Ángel Fernández Artime, conviden a participar-hi.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…