Trobada formativa del Voluntariat Missioner Salesià a Roma

12 marzo 2024

ANS

l

La Congregació Salesiana va celebrar a Roma unes jornades de treball de cinc dies per a la promoció de l'esperit de servei missioner i el compromís en la comunitat.

Prop de 50 persones, entre salesians i laics provinents de tots els racons del món, es van reunir en la Universitat Pontifícia Salesiana (UPS) de Roma per a una trobada formativa de cinc dies del Voluntariat Missioner Salesià per a promoure l’esperit de servei missioner i el compromís en la comunitat. Les jornades es van celebrar del 5 al 9 de març.

Aquesta trobada va ser organitzada pel Sector de les Missions i el Sector de la Pastoral Juvenil, encapçalats pels seus Consellers Generals, Alfred Maravilla i Miguel Ángel García Morcuende respectivament, per a promoure el programa de voluntariat a nivell global en la Congregació Salesiana.

TEMES A DEBAT

Durant aquests dies, els participants van treballar per a explorar diversos aspectes de la identitat del voluntariat salesià, tot aprofundint en temes com ara la identitat del voluntariat salesià, el seu procés de formació, la col·laboració entre salesians i laics, l’acompanyament per part de mentors i la importància de crear una xarxa de suport i comunicació entre les organitzacions de voluntariat.

Com a punt destacat d’aquest esdeveniment salesià, es va presentar la Creu del Voluntari Missioner Salesià, element simbòlic que reforça el sentit d’unitat i compromís entre els voluntaris. Aquest emblema està dissenyat per al seu ús per tots els voluntaris de la Congregació, com a recordatori visual i espiritual del seu compromís amb la missió i els valors de la comunitat salesiana.

L’objectiu final amb aquesta trobada per a la Congregació Salesiana ha estat recopilar un conjunt de reflexions compartides que serviran com a guia per a la contínua promoció del Voluntariat Missioner Salesià, promocionant una plataforma per a l’intercanvi i la contemplació col·lectiva.

L’ESPANYA SALESIANA EN LA TROBADA

En representació de l’Espanya Salesiana van ser presents José Carlos Sobejano, Coordinador d’Animació Missionera-Voluntariat en la Inspectoria Santiago el Major (SSM); Eva Caballero, de la ONGD salesiana Bosco Global; i Alejandro Vázquez i Leyre Sainz, de Missions Salesianes.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…