“Un altre compliment de pena és possible”

27 octubre 2022

Pastorl penitenciària

l

epresentació salesiana juntament amb els agents implicats a la Pastoral penitenciària durant la reflexió del X Congrés Nacional celebrat els dies 21 al 23 d'octubre del 2022 a l'Escorial, a Madrid.

La Pastoral penitenciària va celebrar del 21 al 23 d’octubreEl Escorial (Madrid) el seu X Congrés Nacional d’aquesta Pastoral amb el tema “Un altre compliment de pena és possible”. Després d’un any d’espera, en haver d’endarrerir la seva celebració amb motiu de la pandèmia, aquest Congrés ha estat un moment perquè tots els implicats a la Pastoral penitenciària es tornin a trobar. I junts, aprendre, escoltar, acollir i reflexionar.

Declaració final del X Congrés Nacional de Pastoral Penitenciària

Convocats pel Departament de Pastoral Penitenciària de la Comissió Episcopal de Pastoral Social i Promoció Humana de la Conferència Episcopal Espanyola, s’han reunit 240 congressistes per debatre i reflexionar sobre un tema suggeridor, que ha estat conseqüència de la pandèmia patida a nivell mundial. Molts presos han complert condemna a través de mesures alternatives: tercer grau, control telemàtic, suspensió de condemna, TBC, tallers… El més sorprenent d’aquestes mesures és que en cap cas no han generat més delictes ni més augment d’interns a la presó. Això ens ha portat al convenciment que un altre compliment de la pena és possible, sense passar necessàriament per la presó.

“Un Congrés que ha tingut una participació variada i plural: capellans, delegats diocesans, voluntaris, advocats, treballadors de l’Administració Penitenciària…. Hi han participat persones de tots els agents que intervenen al món de la presó. Unes jornades enriquides per les ponències, testimonis i reflexions dels treballs en grups.

Com a Església en sortida i amb esperit sinodal, que aquest any s’ha viscut a moltes presons d’Espanya, ens dirigim a l’Església ia la societat perquè reflexioni i articuli mesures de compliment de la pena que superi els murs de la presó.

En aquest X Congrés Nacional de Pastoral Penitenciària hem treballat les tres àrees que configuren la nostra pastoral; Religiosa, Social i Jurídica. Des d’elles volem continuar traçant el futur de la nostra Pastoral Penitenciària.

Un horitzó esperançador s’obre davant nostre, on l’home i la dona, amb sentència, no necessàriament han de passar per la presó. També som conscients del gran repte que es presenta davant nostre, ja que la societat en què ens ha tocat viure continua pressionant per a l’enduriment de les penes.

Arribant al final del nostre Congrés volem compartir les nostres reflexions que emanen de les ponències, taules rodones i treball dels grups.”

Accedeix al text complet

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»85641,85642″ _builder_version=»4.18.0″ _module_preset=»default» global_colors_info=»{}»][/deg_elastic_gallery]

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…