Un dia inoblidable a Valdocco, el bressol de l’oratori de Don Bosco

5 agosto 2024

Comunicació cpb24

l

Valdocco. Així es diu el barri a Torí, Itàlia, on Don Bosco inicia el seu primer oratori. Els participants han visitat l'origen de l'oratori salesià.

El 5 d’agost, els participants del Campobosco (#CPB24) van viure una jornada plena d’emoció a Torí visitant la casa Valdocco, on Sant Joan Bosco va iniciar la seva humil obra a Torí a favor dels joves més vulnerables al segle XIX.

Valdocco: Trobada amb la història i la fe

El matí va començar amb un viatge amb autobús des de Colle Don Bosco fins a Valdocco, el cor de l’obra salesiana. L’alegria i la il·lusió es reflectien a les cares dels joves en arribar a aquest lloc emblemàtic. Després de ser rebuts pel director de la casa, els participants es van dirigir a la Basílica de Maria Auxiliadora, on molts van experimentar moments de profunda emoció en trobar-se davant de la imatge de la Verge i visitar les capelles de Don Bosco, María Mazzarello i Domènec Savio .

 

Trobada amb el Rector Major

El punt culminant de la jornada va ser la trobada amb el Rector Major, Don Ángel Fernández Artime. En un ambient càlid i proper, els joves van tenir l’oportunitat de fer-li preguntes sobre el seu nou servei com a cardenal, el seu missatge per als joves i la seva visió del Moviment Juvenil Salesià (MJS) al món.

Eucaristia i renovació de vots

A continuació, es va celebrar una emotiva Eucaristia a la Basílica de Maria Auxiliadora. Durant l’homilia, el Rector Major va destacar la importància d’aquest lloc com a punt de partida dels missioners salesians i de les Filles de Maria Auxiliadora. En aquesta celebració, diversos salesians i una Filla de Maria Auxiliadora van renovar els seus vots religiosos, i un jove va rebre la Primera Comunió de mans del Rector Major:

  • Rubén Ponce (SMX)
  • José Miguel Pérez (SMX)
  • Julio Pedraza (SMX)
  • Daniel Sánchez (SMX)
  • Pablo Faccia (SMX)
  • Mario Ela (SSM)
  • Ariadna Suárez (FMA)

Recorregut pels llocs de Don Bosco

A la tarda, els joves van visitar els llocs més importants de Valdocco: el Museu Casa Don Bosco, la Basílica de Maria Auxiliadora, l’Església de Sant Francesc de Sales i el pati de l’oratori. A cada lloc, els participants van poder conèixer més sobre la vida i obra de Don Bosco, així com sobre la història de la congregació salesiana.

Jocs i comiat

Després de dinar, els joves van gaudir d’un moment de jocs i diversió al pati de Valdocco. El dia va concloure amb el retorn a Colle Don Bosco, deixant als participants el record d’una jornada inoblidable al bressol de la salesianitat.

Una experiència per recordar

La visita a Torí-Valdocco va ser una experiència enriquidora per a tots els participants del Campobosco 2024. Els joves van tenir l’oportunitat de conèixer de prop la història i el llegat de Don Bosco, així com compartir moments de fe i alegria amb altres joves d’Espanya i Portugal. Aquesta jornada sens dubte quedarà gravada als seus cors com un record inesborrable.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…