Un missatge d’agraïment des del cor de Tenerife

1 septiembre 2023

Salesians Comunicació

l

La casa de La Orotava agraeix la feina de l'Ajuntament; el treball de la Creu Roja; i, per descomptat, l'esforç i la dedicació de tantes persones voluntàries que han lliurat el seu temps per acollir les famílies allotjades a l'obra salesiana.

L’incendi forestal declarat a Tenerife la nit del dimarts 15 d’agost ha estat el centre informatiu durant l’època estival per la importància dels danys provocats en nombrosos punts afectant centenars de famílies de la zona. El Cabildo de Tenerife va realitzar una valoració dels danys provocats durant aquestes dues setmanes després de cremar gairebé 15.000 hectàrees en un perímetre de 90 quilòmetres al llarg de 12 municipis, a les portes de catalogar el terreny com a ‘zona catastròfica’ amb unes pèrdues valorades a 80,4 milions d?euros.

Després del focus mediàtic, al qual moltes persones assistien des de la distància amb preocupació, es trobaven a primera línia nombrosos cossos de seguretat, equips d’emergència i voluntaris que han entregat el seu temps i els seus esforços per controlar la situació.

Amb ells, i dins de les seves possibilitats, la casa salesiana de La Orotava que, des del 19 d’agost passat, i en converses amb l’Ajuntament de la ciutat, prestava les seves instal·lacions com a punt d’acollida de les famílies evacuades per l’incendi.

”La nostra total predisposició i col·laboració amb l’ajuntament de La Orotava i els equips d’emergències que treballen sense parar pel control de la situació actual”, compartien des del primer moment.

Durant tot aquest temps, des de l’obra salesiana s’ha donat suport a la dramàtica situació viscuda a l’illa. «La Congregació Salesiana va posar totes les nostres instal·lacions a disposició de l’operatiu policial amb unes 85 persones acollides inicialment, que va anar en augment amb el pas dels dies», explicaven agraint la preocupació mostrada des de diferents punts de la geografia, alhora que resaven a Nuestra Señora de la Candelera, auxili nostre, per la ràpida extinció.

”Esperem que totes les famílies hagin pogut sentir-se el millor possible a casa nostra. Gràcies per bones estones que ens han regalat i per tant afecte”, compartien els últims dies després de conèixer que les persones afectades podien tornar a casa seva.

”Agraïm també de cor la confiança i l’ajuda del nostre Ajuntament; el treball de la Creu Roja; i, per descomptat, l’esforç i la dedicació de tantes persones de casa nostra que han lliurat el seu temps per acollir les famílies allotjades, que han col·laborat amb les seves donacions, que s’han preocupat per ajudar i resar per nosaltres…”, afegien.

A través de les xarxes socials, juntament amb una imatge de l’il·lustrador Agustín de la Torre, llançaven un missatge d’agraïment a totes les persones que han posat el seu granet de sorra per col·laborar-hi durant les darreres setmanes.

”Seguim demanant-li a la nostra Mare, Maria Auxiliadora, que cuidi i protegeixi els uns i els altres sempre. Després d’aquests dies intensos volem avui llançar tots plegats un mateix crit: GRÀCIES!

GRÀCIES a totes les persones que estan a primera línia lluitant contra el foc.
GRÀCIES a les forces de seguretat que estan lluitant contra aquest desastre.
GRÀCIES als membres de la Creu Roja que estan cuidat amb molta cura a tantes persones.
GRÀCIES a tants voluntaris anònims que estan ajudant amb tant d’afecte en els petits detalls que aquests dies són tan necessaris.
GRÀCIES al Govern canari, al nostre Ajuntament i a tots els que porten la gestió d’operatiu.

Són dies difícils però s’està mostrant que TENERIFE TÉ UN COR GRAN.

Continuem lluitant i demanant-li a la nostra Mare que ens auxiliï i continuï estenent el seu mantell protector sobre tantes persones”.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…