Utrera, Cádiz i Granada, epicentres del protagonisme juvenil’

15 marzo 2024

Por Salesians Comunicació

l

Més de dos mil joves es troben en la 34a trobada d’Oratoris i Centres Juvenils celebrat en las diferents seus andaluses.

Les presències salesianes d’Utrera, Cádiz i Granada, juntament amb els centres juvenils amfitrions d’Aldaba, Bosco i Al Andalus, van acollir el passat 16 de març la 34a trobada d’Oratoris i Centres Juvenils de la Federació Andalusa de Centres Juvenils «El Patio» on hi van participar més de 2000 joves en les diferents seus procedents dels 34 centres juvenils integrats en les presències que Salesians i Salesianes tenen a Andalusia i Extremadura.

Des de 1986 es reuneixen cada any els destinataris de l’ambient Oratori-Centre Juvenil d’ambdues Comunitats Autònomes amb l’objectiu de fomentar la trobada entorn al Lleure com a element educatiu, essencial en el creixement i desenvolupament complert de la persona.

A Cádiz més de 575 nens, adolescents i joves en representació de 11 Centres juvenils, les 7 cases de salesians i 4 de Filles de Maria Auxiliadora, van participar en aquesta convivència que ocupà tota la jornada carregada de competicions esportives, jocs i tallers. L’acte, dirigit per Mario Pardos Ruesca, director del centre salesià, fou presidit per l’alcalde de Cádiz, Bruno García, acompanyat del regidor d’Educació, José Manuel Verdulla. A més, en les diferents trobades hi van participar els assessors de projectes de l’Institut Andalús de la Joventut de les tres províncies.

A Utrera, amb 1.125 participants, i a Granada, amb 497. Durant la trobada, els joves van tenir l’oportunitat de participar en una àmplia varietat d’activitats lúdiques i educatives, des d’esports fins a tallers creatius, passant per xerrades i taules rodones sobre temes d’actualitat i rellevància pels joves. “Destacar el gran número de tallers i d’activitats que van ser un esforç de l’organització i de tots els centres juvenils assistents perquè no hi hagués cap moment d’inactivitat, procurant posar en valor l’educació en el lleure. I sempre acompanyats pels 600 animadors que estigueren presents en les tres seus”, compartien des de la Federació a la cloenda.

La Federació Andalusa “El Patio”, a través de la seva xarxa de centres juvenils salesians, treballa des de fa 36 anys en el desenvolupament integral dels joves, proporcionant-los espais d’oci segurs en el Lleure Educatiu, apostant pel creixement personal i comunitari en la construcció d’una societat millor. Aquest esdeveniment és una mostra d’aquesta aposta per la creació d’espais juvenils segurs en els que imperin valors com:  l’amistat, la col·laboració, la tolerància, el respecte i  l’alegria. Propis del carisma salesià.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…