«Veniu, viviu i anuncieu», claus per als joves del MJS que participen a la JMJ Lisboa 2023

3 agosto 2023

Salesians Comunicació

l

El dimecres 2 d'agost es van reunir, a Salesians Estoril, 9.000 joves del Moviment Juvenil Salesià (MJS) que participen a la JMJ Lisboa 2023.

«Estic convençut que tots els joves que són a Lisboa senten al seu cor que alguna cosa bonica i bona està a punt de succeir a les seves vides». Així es va expressar don Ángel Fernández Artime, Rector Major dels Salesians, a qui el Papa crearà cardenal al consistori del proper 30 de setembre, a l’inici d’una jornada que quedarà per al record.

Aprofitant la participació, a la JMJ, de milers de joves de cases de salesians i salesianes de tot el món, s’organitza un dia de trobada que té dos grans moments. Al matí es va celebrar el Fòrum del MJS, a Salesians Lisboa, on un centenar de joves, representants de tots els continents, van reflexionar sobre els temes centrals proposats pel Papa per a aquesta JMJ i van dialogar amb Ángel Fernández Artime i Mare Chiara Cazzuola, Superiora General de les Salesianes.

L’altre moment, més multitudinari i festiu, va omplir la tarda del 2 d’agost a Salesians Estoril. Fins allà es van desplaçar els prop de 9.000 joves de centres de salesians i salesianes, provinents de 78 països, que estan acollits a diferents col·legis, parròquies, cases de Lisboa i voltants.

Salesians Estoril es va transformar en un gran Oratori, amb activitats caracteritzades per l’alegria i la fraternitat, amb música i animació mentre s’escoltaven cants dels joves en multitud d’idiomes, mostra de la universalitat del missatge i del carisma salesià.

De la festa al silenci de l’adoració

Al final de la tarda, a la celebració d’obertura, els Salesians d’Estoril van presentar un espectacle de dansa i música sobre el somni de nou anys escenificat de manera original i senzilla. Després del sopar, servit ordenadament per desenes de voluntaris, els joves van ocupar ràpidament el seu lloc al pati per seguir la Vigília de pregària, que va partir del somni de les dues columnes de Sant Joan Bosco: La Verge i l’Eucaristia. Va ser un moment intens de pregària, especialment durant l’adoració eucarística, quan els joves totalment en silenci van resar davant de Jesús. A més, els joves van resar per la pau al món, per la unitat de l’Església, per l’evangelització d’altres joves, per la construcció d’un món millor, per la salvació de tothom.

Ja ben entrada la nit, la Vigília va concloure amb la tradicional «Bona nit» a càrrec de la Mare General i del Rector Major. Sor Chiara Cazzuola, va començar agraint l’oportunitat de ser-hi presents. «Estimats joves, us agraeixo aquesta oportunitat de dirigir-me a vosaltres al final d’aquesta bella i intensa jornada en què hem viscut molts moments de gran experiència que ens han fet més propers i forts a la fe», va dir.

Destacant la figura de Maria, que en aquesta Jornada Mundial de la Joventut serveix de «model» per a tots els joves, la Mare General va subratllar la disponibilitat de la mare de Jesús per «anar a servir els que necessiten la seva ajuda», demostrant a tots que l’impuls missioner [de Maria] ha d’«animar totes les nostres accions».

Sor Chiara va destacar el paper de la mare de Don Bosco a la seva vida i de la presència de Maria, que “en el somni dels nou anys, la «bona pastora» es converteix en el model, en el punt de referència de la seva acció entre els companys. Fins i tot en el dolorós camí de l’oratori, Maria és present com a signe d’esperança i és presència activa enmig dels joves», va subratllar la Mare General de les FMA.

“Jesús mai no us defraudarà”

Després, el Rector Major dels Salesians, va començar la seva intervenció destacant la gran alegria de trobar-se amb tots els joves. Fent èmfasi que pelegrinar és molt diferent d’anar de vacances, el Rector Major va explicar que «peregrinar és molt diferent d’anar de vacances. I vosaltres, estimats joves, sou avui aquí com a pelegrins, sempre a la recerca de Jesús, certament a la recerca, i responent de manera juvenil i salesiana a la invitació que ens ha fet el Papa Francesc».

Assegurant que cap jove se sentirà defraudat amb aquesta experiència del SYM, el Rector Major va assegurar que al final d’aquests dies tothom sentirà que «tot valia la pena».

«Us puc assegurar, estimats joves, que no us sentireu defraudats amb aquesta experiència de la JMJ; us puc assegurar que sentireu, quan ens acomiadem al final d’aquests dies, i després encara més intensament, que tot ha valgut la pena i que, en certa manera, ja no sou els mateixos d’abans, perquè en dureu tant a la memòria del vostre cor; Us puc assegurar que, com Maria, tot el que feu per viure com a joves deixebles i missioners cristians -de vegades a la recerca i sense totes les certeses, com ja us he dit- us omplirà de felicitat; estic segur que durant la resta de les vostres vides recordareu el que heu viscut a la JMJ, i us puc assegurar, com deia Don Bosco als seus nois, que Jesús mai us defraudarà, al contrari», va subratllar.

Al final de la seva intervenció, Ángel Fernández Artime va utilitzar les paraules de Don Bosco: «Vull que sigueu feliços aquí» i, abans d’acabar, va llançar un repte a tothom: «estimats nois i noies: somieu una cosa bonica i autèntica per a les vostres vides partint de Déu, feu els passos cada dia per fer-ho realitat, i contagieu a molts altres».

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadEscuelassmx
La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

Dentro del marco del Premio Nacional Don Bosco nació en 2022 el certamen ‘Premio Don Bosco Junior’, dirigido al alumnado más joven, que estén cursando de 4º a 6º de Educación Primaria o Educación Secundaria Obligatoria pertenecientes a colegios públicos, concertados o privados de la provincia de Zaragoza.