‘Un somni per a tu’, campanya pastoral dels Salesians a Espanya per al curs 23/24

27 junio 2023

Salesians Comunicació

l

Al bicentenari del somni dels 9 anys de Don Bosco amb una aposta per revitalitzar la pròpia vocació salesiana, suscitant, acompanyant i sostenint compromisos vocacionals entre els joves i laics que habiten les nostres Comunitats Educativo-Pastorals.

Els Salesians a Espanya han posat en marxa la campanya pastoral per al curs 2023-2024, amb el lema ‘Un somni per a tu’. Es tracta de la segona campanya en comú de les dues províncies salesianes del nostre país, la Inspectoria Maria Auxiliadora i la Inspectoria Santiago el Mayor, després d’“Obrim camins”.

“En el bicentenari del somni dels 9 anys de Don Bosco, revitalitzem la pròpia vocació salesiana, suscitant, acompanyant i sostenint compromisos vocacionals entre els joves i laics que habiten les nostres Comunitats Educativo-Pastorals.”, expressen els salesians al document de presentació de la nova campanya pastoral. L’objectiu és recórrer tres nuclis transversals que van des d’ ‘Un somni vocacional: dimensió espiritual’ a ‘Un somni compartit: dimensió comunitària’ i ‘Un somni compromès: dimensió social’

Tres nuclis pastorals

  • En primer lloc, el lema convida a Somiar alt “treballant el primer anunci (el bon pastor i la seva mansuetud), la vocació-missió (any vocacional, Joan té una crida en aquest somni), família (mamá Margarita, discerniment), la escena violenta del son (malsons, ferides, falta de claredat, salut mental, violència al món, roses i espines), presència de Maria a la nostra vida i a la nostra família (“Jo et donaré la Mestra”).
  • Un segon punt potencia el Somiar junts “des de la sinodalitat, el discerniment al voltant del que Déu ens demana en aquest moment de la història a cadascú i a tots, i com a comunitat: desenvolupament de la CEP i del PEPS.
  • Una tercera clau al·ludeix al Somiar desperts: “dels somnis als projectes per viure la nostra millor versió, com Jesús de Natzaret. Déu ens vol com som, però ens somia millors i per això ens convida a concretar, optant pel compromís i la construcció del Regne, com va fer Don Bosco.”

Recursos

La campanya pastoral està adreçada a totes les persones vinculades a les cases salesianes (joves, animadors, educadors, salesians, etc.). Per això, es canalitza a través de la tasca dels pastoralistes. Com és habitual, la campanya compta amb una àmplia varietat de recursos, com ara vídeos, dossiers o activitats, entre d’altres. En aquesta ocasió, es manté com a punt de trobada un espai web a nivell nacional per acollir tots aquests materials.
Un vídeo inicial presenta les orientacions de la campanya per a cada mes, estant ja disponible el de la justificació del lema.

El principal document és un itinerari celebratiu, en què consten els accents de la campanya per a cada mes del curs. També s’hi ha inclòs un apartat per a les celebracions interreligioses, atenent la diversitat a les cases salesianes. Els educadors poden trobar a la web un apartat per aprofitar al màxim la campanya a l’aula. Aquí s’hi ha inclòs una proposta per edats per organitzar una convivència cristiana. També hi ha activitats per al lleure organitzades per etapes educatives.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…