Bons desitjos i suport universal al nou cardenal Ángel Fernández Artime

30 septiembre 2023

ANS | Salesians Comunicació

l

Gratitud, homenatge, Don Bosco, carisma, joves, Església, festa, alegria, felicitat, oració... Són les paraules més recurrents en els comentaris dels qui van tenir l'oportunitat de participar en primera persona en la celebració del Consistori ordinari públic al que va ser creat cardenal el Rector Major dels Salesians de Don Bosco, don Ángel Fernández Artime.

Gratitud, homenatge, Don Bosco, carisma, joves, Església, festa, alegria, felicitat, oració… Són les paraules més recurrents en els comentaris dels qui van tenir l’oportunitat de participar en primera persona en la celebració del Consistori ordinari públic en el que va ser creat cardenal el Rector Major dels Salesians de Don Bosco, don Ángel Fernández Artime.

Entre els 12.000 jubilosos fidels que van presenciar la solemne cerimònia, al parvis de la basílica vaticana oa la plaça de Sant Pere, diversos centenars eren salesians, membres de la Família Salesiana o simpatitzants amb Don Bosco i el seu carisma, i no van deixar d’esmentar-ho cada cop que el Papa pronunciava el nom d’Ángel Fernández Artime, acompanyant-lo sempre amb profusió d’aplaudiments i exclamacions.

També van ser moltes les personalitats que van acompanyar més de prop el Rector Major. Entre elles, per exemple, el seu «col·lega» el Cardenal Cristóbal López Romero, Arquebisbe de Rabat, que va comentar als micròfons d’ANS el següent: «Celebrar un Consistori on el Sant Pare crea un Cardenal salesià és sempre motiu d’alegria a la Congregació, perquè respon al nostre carisma d’estar al servei de l’Església i del Regne de Déu a través del que el Sant Pare ens demana, és també una manera d’expressar la nostra disponibilitat al servei de l’Església i el nostre amor al Papa. Per això avui dia de la creació com a Cardenal del Rector Major, P. Ángel Fernández Artime, és un dia de joia i de glòria per a la Congregació. Crec que Don Bosco des del Cel s’alegrarà que molts dels seus fills, a través de l’episcopat i del Col·legi Cardenalici, siguin fidels al seu estil de vida”.

Se’n va fer ressò el Card. Daniel Fernando Sturla Berhouet, Arquebisbe de Montevideo, per a qui «la creació de Don Ángel Fernández Artime com a Cardenal és una gran alegria per a tota l’Església, però també per a tota la Família Salesiana, perquè és un fet totalment extraordinari. És un regal del Papa Francesc a l’Església, però també un regal a la Congregació ia la Família Salesiana pel que significa el Rector Major, com a Successor de Don Bosco: és un fet que parla d’amor: de l’amor del Papa cap a Don Bosco i la seva Família, i de la Família Salesiana cap a l´Església”.

En ser una festa de tota la Congregació, van acudir-hi nombrosos Inspectors Salesians de tot el món. Entre ells, el P. Giovanni d’Andrea, Superior de la Inspectoria de Sicília (ISI), va dir: «És un dia important per a tota la Congregació i la Família Salesiana, perquè un Rector Major creat Cardenal és un reconeixement del Papa a tots nosaltres. Per descomptat, trasbalsa tota l’organització, perquè s’avança el Capítol General i, en conseqüència , tots els Capítols Inspectorials, però és una gran alegria i un gran honor, sense deixar de ser tots molt humils”.

A les veus de la Congregació es van unir també les de tota la Família Salesiana. La Vicària de la Mare General de les Filles de Maria Auxiliadora, Sor Maria del Rosario García Ribas, va declarar: «És un dia bonic per a tota la Família Salesiana, perquè amb la creació del P. Ángel com a cardenal estem vivint junts un reconeixement de l’Església i del Papa. Com a Filles de Don Bosco i Mare Mazzarello, estem veritablement feliços per aquest moment de família i de festa, i som aquí per reafirmar que també li donarem suport amb les nostres oracions”.

Mentre que, parlant en nom de tots els Antics Alumnes de Don Bosco del Món, Bryan Magro, President de la Confederació Mundial, va dir: «És meravellós poder estar avui al costat del nostre estimat Rector Major el dia que es converteix en Cardenal. És un moment històric i li desitgem tot el millor en el seu servei a l’Església i al món en els propers anys». Com Antics Alumnes de Don Bosco, li desitgem el millor a Don Ángel».

Finalment, dues personalitats d’excepció que no podien faltar en un dia com aquest van fer un comentari a ANS: Rocío Fernández Artime, germana del nou cardenal, i el Rector Major Emèrit, P. Pascual Chávez Villanueva.

«Ángel està molt tranquil, conscient que és una nova etapa a la seva vida i l’assumeix amb esperit de servei. També confia en l’acompanyament del Senyor. Ho ha manifestat també en el lema que ha triat, en què expressa tota la seva confiança en la Providència: Sufficit tibi gratia mea. Per això està tranquil, tot lliurat a la voluntat de Déu», assegurava donya Rocío.

«És una data històrica per a la Congregació i la Família Salesiana, és la primera vegada que un Rector Major, que també està en funcions, és creat cardenal. És també un moment per prendre consciència de ser cada cop més Església. El fet d’estar cada vegada més al servei del Sant Pare expressa exactament això. I nosaltres, per part nostra, l’acompanyem amb la nostra pregària», va concloure el P. Chávez.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…