Representació salesiana a la trobada «Together», la gran Vigília Ecumènica que precedeix el Sínode

2 octubre 2023

Salesians Comunicació

l

Marina Ponce (Morón), Pablo Baltasar (Huesca), Delmiro Barbeito (Madrid - Estrecho) i Luis Carrera (Vigo - Maria Auxiliadora), van representar la joventut de les presències salesianes d'Espanya durant el cap de setmana del 29 de setembre a l'1 d'octubre en una trobada ecumènica de pregària celebrada a Roma.

Marina Ponce (Morón), Pablo Baltasar (Huesca), Delmiro Barbeito (Madrid – Estrecho) i Luis Carrera (Vigo – Maria Auxiliadora), van representar la joventut de les presències salesianes d’Espanya durant el cap de setmana del 29 de setembre a l’1 d’octubre per unir-se a joves de tot el món en una trobada ecumènica de pregària celebrada a Roma com a avantsala al sínode dels bisbes.

Sota el títol de «Together» es va convocar aquest esdeveniment que, el 30 de setembre a la tarda va comptar amb la trobada del Papa amb el Patriarca Ecumènic Bartomeu I, l’arquebisbe de Canterbury Welby i altres líders eclesials per pregar pels treballs de l’assemblea que s’inaugurarà el 4 d’octubre i es prolongarà fins al 29 del mateix mes.

L’acte va ser organitzat per la Comunitat de Taizé en col·laboració amb la Secretaria del Sínode dels Bisbes, el Dicasteri per a la Promoció de la Unitat dels Cristians, el Dicasteri per als Laics, la Família i la Vida i el mateix de Roma, va explicar amb la participació de milers de joves d’Europa, els Estats Units, l’Àfrica i l’Àsia que van viure un clima de recolliment i d’invocació a l’Esperit Sant.

A més de la Vigília, hi va haver un variat programa de tallers i trobades durant el cap de setmana, en què va destacar una oració de lloança i adoració a la Basílica de Sant Joan de Laterà dissabte a la tarda, o els temes dels tallers on es van fer presents diferents testimonis de refugiats. També van compartir les seves experiències per aprendre d’altres confessions i religions, visitar la feina de les missions de la ciutat amb persones marginades, reconèixer Crist en la diversitat de les diferents tradicions, participar en taules rodones ecumèniques i preocupar-se per la creació.

“Together -Junts”: Vigília Ecumènica d’Oració, Papa Francesc 30 de setembre de 2023

I així ho recullen els protagonistes a la tornada de la Trobada

«Aquesta trobada Together ha estat una trobada d’unitat i fraternitat. De trobar-te amb persones de tot el món. M’ha servit per adonar-me que si tots posem alguna cosa de la nostra part podem aconseguir un món millor. Podem caminar cap a un món més feliç que és una de les característiques que ens ajuden a nosaltres com a cristians a intentar aconseguir que tot segueixi de la millor manera possible».

Pablo Baltasar

Huesca

«Una experiència superprofitosa perquè ens va permetre acostar-nos a diferents realitats i sensibilitats que sovint no coneixem. He descobert en aquesta trobada que tots som molt més semblants del que creiem. Al final, en certa manera, encara que amb diferents matisos, tots estem fent el mateix camí. És una mica el que deia el Papa Francesc en un moment de la seva intervenció a la Vigília: Només el conjunt pot ser la unió de tots. Em quedo amb aquesta frase i amb la imatge de tots junts dissabte a la nit».

Luis Carrera

Vigo

«Estic agraït enormement a Déu i a la inspectoria Santiago el Mayor dels salesians d’Espanya per l’oportunitat d’haver-me permès gaudir en primera persona d’un cap de setmana de celebració, oració i trobada tan important per als cristians.

Després d’haver conegut molta gent, assistits a tallers, lloances i oracions, he pogut ser testimoni de com la nostra Església s’enriqueix quan som capaços de compartir i formar part de les diferents maneres que tenim de veure i escoltar Jesús que tenim els cristians a diferents parts d’Europa. I com la nostra Església en la seva missió de ser reflex d’aquest regne amb què Jesús somia, intenta exalçar allò que ens uneix com a seguidors de Jesús i ens porta a reflexionar sobre com ser cada dia més aquest poble unit de Déu, el seu lema trobada Together.

Torno a Espanya amb esperança que l’Església segueixi fent passos ferms a l’alçada del que Jesús espera del seu poble, on la veu dels joves, futur de l’Església, sigui més escoltada i valorada».

Delmiro Barbeito

Madrid

«Aquest cap de setmana he representat la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora a la trobada ecumènica convocada pel Papa Francesc a Roma. Ha estat una experiència molt enriquidora perquè he pogut comprovar que tots els líders de les esglésies cristianes han resat units per la sinodalitat de l’Església. Ha estat un moment de trobada, d’una fe compartida i viscuda que s’entrega pels altres. És igual d’on procedeixis, és igual d’on vinguis, i sota el sentir únic en què tots som Església».

Marina Ponce

Morón

Amb la mirada a l’agost del 2024

L’experiència dels participants salesians serveix per escalfar motors per al proper estiu. A l’agost del 2024, per part del sector de Pastoral Juvenil, s’està organitzant el Sínode Salesià dels joves, on els joves del Moviment Juvenil Salesià de tot el món, juntament amb alguns SDB i FMA, es reuniran per caminar junts resant, escoltant-se els uns als altres i reflexionant sobre la rellevància del Somni als Nou anys, abans i ara. «Com a contribució a la Sinodalitat de l´Església, volem donar als nostres joves salesians la meravellosa experiència d´una Església sinodal. A més, l’esdeveniment fomentarà el creixement dels joves en l’espiritualitat salesiana, i els ajudarà a descobrir i perseguir la seva vocació i missió a la vida», comparteixen.

 

El Sínodo Salesiano de los jóvenes tendrá lugar del 11 al 16 de agosto de 2024, primero en la casa salesiana de Valdocco (11 de agosto) y después en la sede principal, Colle Don Bosco, con dos jóvenes representantes por inspectorías.

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…