Salesians Córdoba guardonada en la XII edició de la Nit Europea dels Investigadors

4 octubre 2023

Salesians Comunicació / Universitat de Córdoba

l

Centenars de famílies van acudir al Rectorat de la Universitat de Córdoba (UCO) a gaudir de tallers i experiments en un dia en què la investigadora de la UCO María José Marcos Palacios va guanyar el certamen "Cuéntame tu tesis" i el col·legi Salesians el "Reto del Saber".

Després d’un mes ple d’activitats, la XII edició de la Nit Europea dels Investigadors 2023 va arribar al punt culminant amb la Fira dels Enginys. Centenars de persones van acudir als jardins del Rectorat de la Universitat de Còrdova per gaudir, a través de 33 estands diferents, de tallers, jocs i experiments científics que han organitzat grups de recerca de la UCO per explicar-ne els estudis.

En aquest context, Salesianos Córdoba està de celebració per haver obtingut el primer Premi al concurs “El Reto de Saber”, en què alumnat de tres centres escolars van exposar els seus treballs de recerca. El grup de 3A dels Salesians va guanyar amb un projecte sobre els microorganismes que creixien en un medi de cultiu elaborat amb materials de casa. L’experiment va ser plantejat per Marcos Antonio Gómez Rodríguez i Helena Chacón Navarrete, de l’Àrea de Microbiologia Agrària de la UCO, dins del programa Enginys en ruta de la UCO.

Al segon concurs, la investigadora de la UCO María José Marcos Palacios va ser la guanyadora de “Cuéntame tu tesis”,pel seu monòleg científic sobre les malalties que afecten les alzines a les deveses i la manera com es poden detectar quant davant els primer símptomes.

Promotors de l’activitat

La Nit Europea dels Investigadors és un projecte de divulgació científica promogut per la Comissió Europea dins de les accions Marie Skłodowska-Curie del programa Horitzó Europa, coordinat a Andalusia per la Fundació Descobreix amb finançament de la Conselleria d’Universitat, Recerca i Innovació.

Conformen el consorci les Universitats d’Almeria, Cádiz, Córdoba, Granada, Huelva, Jaén, Málaga, Pablo d’Olavide i Sevilla, vuit centres del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), l’IMGEMA-Reial Jardí Botànic de Córdoba i la Fundació Pública Progreso y salut a través de Genyo i el Biobanc del Sistema Sanitari.

Paral·lelament, Ràdio Televisió d’Andalusia, l’Agència Andalusa del Coneixement i l’Institut Andalús de Recerca i Formació Agrària, Pesquera, Alimentària i de la Producció Ecològica (IFAPA) són socis estratègics del projecte i col·laboren estretament en el desenvolupament.

Més informació: https://lanochedelosinvestigadores.fundaciondescubre.es/
Facebook: www.facebook.com/FundacionDescubre
Twitter: www.twitter.com/FDescubre y el hashtag #NIGHTspain
Youtube: www.youtube.com/user/fundaciondescubre
Instagram: www.instagram.com/fundaciondescubre

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…