La Confederació Don Bosco d’Espanya aborda la salut mental de les persones joves al IX Fòrum de Participació Infantil i Adolescent

10 octubre 2023

La Confederació Don Bosco de Centres Juvenils d'Espanya.

l

En aquest novè fòrum, el tema se centra a fomentar la cura personal, a través de la salut mental i la participació de les persones joves a la nostra societat.

En un esforç per promoure el benestar mental entre les persones joves i empoderar-les per participar activament a la societat, la Confederació Don Bosco de Centres Juvenils d’Espanya anuncia el seu IX Foro de Participación Infantil y Adolescente. Aquest espai participatiu té com a objectiu principal abordar la importància de la salut mental en la joventut i com aquesta es relaciona amb la seva participació en la societat.

Aquest 2023, la Confederació Don Bosco està enfocada a ajudar els infants i adolescents a tenir cura de la seva salut mental, reconeixent que l’autoconeixement i la transformació personal són fonamentals per aconseguir una transformació social positiva. La infància i l’adolescència són etapes crucials en el desenvolupament humà, ja que estableixen les bases per a la vida adulta. A través de la participació activa, es busca que les persones joves es converteixin en protagonistes en la construcció de la societat present i futura, com afirmava Don Bosco: “De la sana educació de la joventut, depèn la felicitat de les nacions«.

Això no obstant, és essencial comprendre les circumstàncies en què els joves participen i viuen les seves experiències. Això inclou considerar els desafiaments socials, tecnològics i emocionals que enfronten, i reconèixer la importància de la salut mental com a component clau perquè les seves propostes i contribucions siguin genuïnes i efectives.

La Confederació Don Bosco ha posat a disposició del públic tres documents essencials a la seva pàgina web:

1. Presentació: Conté informació sobre la metodologia, els destinataris i el cronograma d’aquest fòrum.
2. Guia d’animació: Ofereix conceptes relacionats amb la participació i la salut mental que serviran com a recursos per als facilitadors durant el desenvolupament de les activitats.
3. Activitats: Proporciona una varietat de dinàmiques dissenyades per treballar tant a nivell local com federatiu, adequades per a diferents grups d’edats, des d’infants de 8 fins a 17 anys.

És important destacar que aquest material ha estat elaborat com a part del programa “Infancia en acción” i es considera un recurs orientatiu, obert a les contribucions i experiències dels agents socials que l’utilitzin. Els animadors i els facilitadors han d’adaptar les preguntes de reflexió i guiar les activitats segons l’edat dels joves amb qui treballin.

Un dels enfocaments destacats del fòrum és la promoció de la participació a diversos nivells, incloent l’estatal, el federatiu i el local. Tot i que s’encoratja que un grup de joves participi en tots aquests nivells per aconseguir un intercanvi dinàmic i recíproc, es reconeix la diversitat a cada regió i s’ofereix flexibilitat en la implementació. Els nivells locals i federatius poden ser desenvolupats de manera independent, permetent a les comunitats adaptar les activitats a les seves necessitats i dates específiques.

La Confederació Don Bosco aplaudeix i agraeix la feina i la dedicació dels joves voluntaris impulsors d’hàbits de vida saludable i actors clau en la construcció d’un futur prometedor.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…