Des d’Oulu (Finlàndia) i Frankfurt (Alemanya) rumb a Zaragoza i Cádiz

18 octubre 2023

Comunicació Zaragoza

l

Des del passat 28 de setembre, fins al dia del Pilar concretament, diferents persones, de diverses nacionalitats visitaven Salesians Zaragoza i Cádiz, les seves aules, i fins i tot alguns grups d'alumnes els mostraven diferents tecnologies que fan servir al seu país.

Des del passat 28 de setembre, fins al dia del Pilar concretament, diferents persones, de diverses nacionalitats visitaven Salesians Zaragoza i Cádiz, les seves aules, i fins i tot alguns grups d’alumnes els mostraven diferents tecnologies que fan servir al seu país.

En concret, 6 professors finlandesos, i un gerent d’una empresa alemanya han vingut fins a Aragó i Andalusia amb diferents objectius.

Els professors de Finlàndia visitaven els centres salesians dins del programa Erasmus+ per conèixer la manera de treballar i proposar diferents projectes de col·laboració, en què també hi podran participar alumnes de Formació Professional. A més, un també venia acompanyant 3 alumnes, que han vingut a fer pràctiques durant un mes a diferents empreses de Zaragoza.

«Per a la nostra escola és una iniciativa de promoció de la diversitat cultural i l’intercanvi educatiu. A diferents cursos escolars, hem estat diversos els professors que també hem visitat el col·legi de Finlàndia, i el fet de conèixer altres cultures, practicar l’anglès, explorar altres tradicions, enriqueix sens dubte la nostra manera de veure la vida. Els professors finlandesos van emfatitzar els beneficis de l’intercanvi cultural i com pot obrir noves perspectives a l’educació i a la vida en general. Durant la visita, han passat per diferents classes de batxillerat i FP, per conèixer els alumnes, han organitzat xerrades interactives per donar a conèixer la seva tecnologia, han conegut la nostra ciutat, i el darrer grup fins i tot ha gaudit d’unes estupendes festes del Pilar, que sens dubte els ha deixat sense paraules. Aquest darrer grup va tenir la sort a més de visitar el Col·legi Salesià Laviaga Castillo, on també van conèixer La Almunia de Doña Godina, i les classes en aquest centre educatiu, de la mà de la directora, María Jesús Ramón i Jesús Sierra», explicaven.

D’altra banda, l’empresari alemany va mostrar en una xerrada les possibilitats de treballar a Alemanya com a titulats recentment. D’aquesta xerrada se’n va destacar l’atenció que la gran majoria d’alumnes van prestar, així com la quantitat de preguntes que li van formular per resoldre aquells dubtes que tenien. Cristian va destacar positivament l’actitud i l’interès en la xerrada; i aquest punt és una cosa que els alumnes no han de perdre a totes i cadascuna de les activitats que els vostres professors us facilitin al llarg del curs.

«Des d´aquestes línies, un agraïment especial a tots els professors, personal d´administració i serveis i equip directiu de Salesians Zaragoza i Salesians La Almunia que s´han involucrat a acollir aquests professors d´altres centres educatius. Permetre que algú accedeixi a les teves classes, perdre la vergonya de parlar en un altre idioma, mostrar el que fem i que puguin interactuar amb els alumnes, i dedicar part del seu temps lliure al fet que coneguin la nostra ciutat, és una cosa que sens dubte han agraït moltíssim”, concloïen.

Aquesta és l’essència del programa Erasmus+, el desenvolupament educatiu, professional i personal de les persones en els àmbits de l’educació, la formació, la joventut i l’esport, dins d’Europa i fora del seu territori, contribuint així al creixement sostenible ocupació de qualitat ia la cohesió social, a més d’impulsar la innovació i enfortir la identitat europea i la ciutadania activa.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…