Participació salesiana a Quòrum23, el Congrés de l’Escola Cristiana de Catalunya

19 octubre 2023

Salesians Comunicació

l

El 19 d'octubre va tenir lloc l'esdeveniment Quòrum23, el Congrés de l'Escola Cristiana de Catalunya. Durant aquest esdeveniment, es va presentar el nou marc estratègic que va sorgir arran d'un procés de reflexió en què van participar-hi activament més de 400 persones de diferents institucions.

El 19 d’octubre es va fer el  Quòrum23, el Congrés de l´Escola Cristiana de Catalunya. Durant aquest esdeveniment, es va presentar el nou Marc Estratègic que va sorgir arran d’un procés de reflexió en què van participar-hi activament més de 400 persones de diferents institucions.

Aquesta trobada va representar una oportunitat per a la reflexió conjunta, l’aprenentatge d’experts i la visibilització dels desafiaments que esperen els propers anys en l’àmbit educatiu.

L’acte va comptar amb la presència de ponents destacats, entre ells Xavier Marcet, Anna Pons i Míriam Díez, els qui van aprofundir en temes de rellevància al món de l’educació.

L’assistència de les escoles salesianes va ser notable, amb una participació alta de tots els centres i dels serveis inspectorials. A més, l’editorial Edebé va participar com a patrocinadora de l’esdeveniment.

Un dels temes abordats a sol·licitud de la comunitat educativa va ser la renovació i promoció de la seva pròpia identitat en el marc del procés estratègic de la FECC «Escola Cristiana, som futur«. Durant el curs 2022/23, el Dr. Andreu Ibarz Mellado, comissionat per a la identitat i la missió de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i l’Esport de Blanquerna (Universitat Ramon Llull), va dirigir aquest procés, que va constar de quatre fases.

FASES DE REFLEXIÓ DEL MARC ESTRATÈGIC

La primera fase va incloure la consulta a deu experts de diferents àrees relacionades amb l’educació. A partir de les seves contribucions i en diàleg amb la proposta del Pacte Educatiu Global del Papa Francesc i el document del Dicasteri per a l’Educació «La identitat de l’escola catòlica per a una cultura del diàleg», es van dur a terme cinc jornades de treball territorials principis del segon trimestre. Aquestes jornades es van realitzar a les quatre capitals de província i a La Seu d’Urgell, i van comptar amb la participació de més de 106 persones de 36 titularitats educatives. Posteriorment, es va organitzar una trobada per connectar les reflexions sobre pedagogia i identitat, buscant-ne les connexions, i finalment es va presentar el document final en un grup d’enfocament que va comptar amb la presència de Mons. Cardenal Joan Josep Omella, president de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya.

LA FUNDACIÓ ESCOLA CRISTIANA

La Fundació Escola Cristiana, actualment, està formada per 388 centres sense ànim de lucre que eduquen 247.868 alumnes en diferents nivells educatius reglats, representant el 66% del sector concertat i el 22% al Servei d’Educació de Catalunya. Aquestes escoles són conegudes per la qualitat, els valors i el sòlid compromís social en l’educació, el temps lliure i les activitats dirigides a nens, joves i les seves famílies.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…