Sínode Salesià dels Joves 2024, amb motiu del Somni dels 9 anys

17 octubre 2023

ANS

l

Amb motiu del 200 aniversari del somni dels 9 anys de Don Bosco, el Sector per a la Pastoral Juvenil està promovent la celebració del Sínode Salesià dels Joves 2024, de l'11 al 16 d'agost al Colle Don Bosco.

Don Bosco somiava despert, amb els ulls oberts, com tots els profetes que miren lluny i veuen el futur amb esperança. Començant pel somni dels 9 anys, en què albirava la seva futura missió de sacerdot i educador. Somnis que miraculosament es van fer realitat amb l’ajuda de la Providència, dels seus Salesians i de tants benefactors que sempre han donat suport i segueixen recolzant les seves Obres.

El Sínode Salesià dels Joves vol ser un camí dels joves de les nostres inspectories per valoritzar i aprofundir el somni dels 9 anys, redescobrint-ne el significat per a l’espiritualitat, el discerniment i la realització de la pròpia vocació. Suposa la implicació i la participació directa dels joves.

S’invita un màxim de dos joves per inspectoria dels SDB i dos de les FMA implicats en l’animació pastoral en realitats locals i provincials i en activitats de la MJS. L’edat dels participants és de 18 a 30 anys. Amb ells, dos Salesians i dues Filles de Maria Auxiliadora per Regió.

Preparatius

Hi haurà 3 fases. Una etapa preparatòria d’escolta i de diàleg a cada inspectoria. La participació de tots s’activa a través de la consulta en el procés de preparació del Sínode, per tal de reunir totes les veus que són expressió dels joves del món. Per això, es proposa un qüestionari previ per a cada inspectoria amb l’objectiu de redactar l’ Instrumentum Laboris.

Una segona etapa, celebrativa al Colle Don Bosco, amb la metodologia sinodal vivint el clima espiritual i cuidant els moments dels grups petits (grups lingüístics) que ens asseguraran una participació més gran i l’Assemblea plenària.

Una darrera etapa d’actuació amb el treball del document final.

Està previst també l’edició d’un Coffee Table Book amb 200 somnis de joves de tot el món. S’ha configurat una Comissió Central formada per 12 joves de tot el món i un grup pre-sinodal de diverses persones per a la redacció de l’Instrumentum Laboris.

Aquests dies de trobada sinodal es podrà constatar la diversitat cultural, realitats juvenils i Església, però també la unitat que regala el carisma salesià. Serà un motiu de gran alegria veure la participació, l’enteniment i la comprensió, la capacitat de treball i discerniment i compartir junts molts moments de reflexió, oració i proposició.

El logotip representa el prat del somni de Don Bosco, als fons verds; la proposta de caminar plegats i de connectar-nos en xarxa; els símbols que ens recorden el diàleg, la reflexió i la participació; la creu, tots en recerca espiritual, de fe, de tenir cura de la relació amb el Senyor Jesús ressuscitat.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…