Comença la celebració dels 75 anys dels Salesians a Rota

23 octubre 2023

Salesians Comunicació

l

La tarda del 20 d'octubre va tenir lloc l'acte d'obertura on es va presentar el cartell i el logotip, a més de celebrar una eucaristia d'acció de gràcies presidida per Fernando Miranda, Provincial de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora.

No és una efemèride qualsevol i això es nota en l’ambient d’una ciutat que respira en salesià. Així ho recordava Eduardo Arduña, director salesià de la presència gaditana, durant la seva intervenció en l’acte d’obertura del 75è aniversari de Salesians Rota.

La Família Salesiana de la Vila de Rota, juntament amb les autoritats que van acollir aquest esdeveniment, no han volgut que passi desapercebut aquest llançament per a la societat de Rota que el 1949, seguint el testimoni de les Salesianes amb la seva arribada el 1944, van acollir de tan bona gana l’arribada de la primera comunitat de religiosos.

La comunitat Salesiana va presentar divendres 20 d’octubre a la tarda els actes que tindran lloc amb motiu de la celebració, a més de celebrar una eucaristia d’acció de gràcies presidida per Fernando Miranda, Provincial de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora.

En concloure, en un entranyable acte, es descobria el cartell anunciador i el nou logotip que ja anuncien aquest esdeveniment organitzat per la família Salesiana de Rota. També va tenir lloc el pregó d’obertura, a càrrec del salesià Sergio Codera, vocació nascuda a Rota.

Sobre la història de la casa

El Col·legi Nuestra Señora del Rosario és una escola catòlica salesiana que data del 1949, any en què els religiosos salesians D. José Capote Amarillo (Capellà de les Filles de Maria Auxiliadora) i D. Cristóbal Escribano Oliva, (rector de Nuestra Señora de la O), ambdós sacerdots oriünds d’Arcos de la Frontera, aconsegueixen posar en marxa el Projecte ideat per ells des de 1945, en pro dels joves de Rota.

La posada en marxa de la Casa va suposar afrontar moltes dificultats i obstacles, però tots dos salesians van aconseguir finançament per a un projecte tan costós i ambiciós demanant suport econòmic al mateix poble de Rota. L’ajuda prestada pel poble de Rota i l’ajuda econòmica d’unes quantes famílies acabalades de la localitat van fer possible el miracle i, encara que amb els recursos mínims i imprescindibles, van començar les classes l’any 1949.

En aquells dies, la Casa Salesiana estava situada als afores del poble al costat d’un fielat de l’Ajuntament, trobant-se avui dia al centre geogràfic de Rota.

La Casa, per la seva condició de Salesiana, es configura com a espai obert a l’entorn, desenvolupant a més d’una funció pedagògica, una funció social, com a centre d’animació i cultural i com a lloc de trobada dels qui
persegueixen objectius anàlegs a les finalitats d’educació i evangelització.

Ara com ara, l’oferta educativa, concertada a tots els seus nivells, es completa amb la dimensió evangelitzadora ja que, com Don Bosco, es promou la formació humana i cristiana de la persona, en un doble nivell: l’atenció als joves mitjançant l’apropament a la seva pròpia realitat ia través de la seva transformació, proporcionant una formació integral del nostres alumnat. Tot això es fa palès a través dels grups de fe, el Centre Juvenil o els grups de teatre, (inserits a la pastoral escolar i juvenil), així com amb la interacció amb altres grups que són acollits al Centre, com és el Grup Scout Santo Domingo Savio.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…