El Moviment Juvenil Salesià (MJS) és un moviment de comunió de diferents grups i associacions juvenils integrats a la Pastoral Juvenil Salesiana, units per la proposta educativa i evangelitzadora inspirada en l’esperit i l’estil de Sant Joan Bosco i Santa Maria Domenica Mazzarello.
En el procés de coordinació, durant el cap de setmana del 20 al 22 d’octubre va tenir lloc a Barcelona (Sarrià) la trobada d’inici de curs del Consell Permanent amb l’objectiu de formar-se, revisar la JMJ i programar les activitats previstes per a aquest any.
Entre elles destaquen el Fòrum MJS i l’Assemblea Confederació durant els dies 10,11 i 12 novembre a Mohernando (Guadalajara). I també… Campobosco del 30 de juliol al 8 d’agost del 2024! Sí, sí que heu llegit bé… Campobosco! Estem escalfant motors, pensant en el lema, la coordinació i els grups. Us convidem a reservar aquestes dates i estar atents a les nostres xarxes del @mjs perquè no us perdeu ni un detall”, compartien des de l’organització sobre les novetats.
Tot i que no tot ha estat treballar. “Hem tingut temps de convivència, passejades per Barcelona, degustació de menjar típic com el pa amb tomàquet… Com veureu, ser part del MJS és una sort i una riquesa. Gràcies per ser part d’aquest somni”, afegeixen.
Sobre el MJS
Va néixer oficialment el 1988, centenari de la mort de Sant Joan Bosco. Els seus orígens es troben al Moviment de l’Oratori Giovanile Salesià (MOGS), quan a Itàlia, a la dècada de 1970, els joves dels oratoris salesians van promoure les primeres trobades per compartir l’experiència de viure el carisma salesià. Com que la participació en aquestes trobades comença a incloure no només joves dels oratoris sinó també dels diversos ambients dels salesians, el nom es canvia a MJS (Moviment Juvenil Salesià, o MJS). A les dècades següents el moviment va créixer i es va fer present a les diverses obres salesianes repartides pel món.
El MJS, com a moviment educatiu ofert a tots els joves per convertir-los en subjectes i protagonistes del seu creixement humà i cristià, amb impuls missioner, capacitat de participació activa a l’entorn i d’inserció i suport a l’Església local, proposa una espiritualitat basada en cinc nuclis:
- Espiritualitat quotidiana, un lloc on els joves reconeixen la presència de Déu i experimenten la pròpia realització personal.
- Espiritualitat d’alegria i optimisme a la vida quotidiana, sense renunciar al compromís i la responsabilitat.
- Espiritualitat de l’amistat amb el Senyor Jesús, de la qual neixen els motius d’esperança a la vida.
- Espiritualitat de comunió eclesial, àmbit natural de creixement en la fe, a través dels sagraments i la devoció mariana.
- Espiritualitat de servei responsable, a través de la col·laboració activa amb els més desafavorits.
0 comentarios