125 anys d’història viva a Salesians Sant Antoni Abat

6 noviembre 2023

Salesians Comunicació

l

El 3 de novembre va tenir lloc l'acte de presentació de la imatge corporativa de l'aniversari, el cartell i els esdeveniments principals de celebració al carrer Sagunt de València.

La presència salesiana Sant Antoni Abat de València va llançar el programa i la imatge dels principals esdeveniments de la celebració del seu 125è aniversari el dia 3 de novembre en un acte que va tenir lloc al saló d’actes de l’avinguda Primat Reig número 2. A la ciutat, els salesians són una realitat educativa, religiosa i social molt compromesa, en aquest barri porten endavant una escola amb 1.600 alumnes, una parròquia, un centre juvenil i diverses plataformes socials que preparen un ampli programa d’esdeveniments.

Un referent per a generacions de joves

“125 anys de presència al carrer Sagunt és una fita impressionant, una herència que mereix ser celebrada amb orgull i gratitud, però també amb humilitat i senzillesa, pròpies del nostre afecte” va indicar el director de la presència salesiana, Santiago Muñoz, a la seva salutació als presents. Durant més d´un segle, l´obra salesiana ha estat un referent per a moltes persones de la barriada i de la ciutat. «Els valors salesians d´amor, proximitat, servei als altres,      s’an anat arrelant en generacions de joves per assolir el seu màxim potencial per convertir-se en ciutadans responsables i compromesos, això és un testimoni d´aquesta educació integral que ofereix la nostra casa salesiana que no només pretén unir la nostra ment i omplir-la de coneixements, sinó omplir l’esperit”, va afegir el director.

Mirant el futur amb entusiasme i determinació

En un moment de la seva intervenció Santiago Muñoz assenyalava que “avui en mirar enrere, després de 125 anys d’èxits i avenços, també mirem cap al futur amb entusiasme i determinació. Els desafiaments que enfrontem avui en dia són diferents dels de fa un segle però els valors salesians segueixen sent la nostra guia i el sistema preventiu de Don Bosco la nostra proposta educativa”. Per concloure l’acte va convidar els presents a “seguir somiant i celebrar aquest esdeveniment en família”. Fent referència al lema de totes les cases salesianes d’Espanya durant aquest curs ‘Un somni per a tu’ amb motiu del bicentenari del somni dels 9 anys que va inspirar la vocació de Don Bosco.

Els actes principals de l’aniversari

L’aniversari s’obrirà amb un solemne acte l’1 de desembre al teatre de la presència salesiana en què participaran autoritats salesianes i locals. Uns altres dos actes destacats al programa són, per una banda, la festa inspectorial, prevista per al proper 17 de febrer de 2024, i la visita del Rector Major, don Ángel Fernández Artime, prevista per al 27 d’abril del 2024. Els actes de celebració s’estendran fins al mes de novembre del 2024.

Aquest mes de novembre tindrà lloc el pelegrinatge a la Basílica, el dia 11 amb l’objectiu d’unir el 125è Aniversari al centenari de la Coronació de la Mare de Déu dels Desemparats. Per tancar el curs escolar, del 28 al 30 de juny feligresos de la parròquia visitaran Barcelona per conèixer els llocs on va estar Don Bosco i refrescar-ne la identitat i el carisma salesià com a continuadors d’aquesta història viva a València.

Uns inicis senzills el 1898

El 28 de novembre de 1898 el beat Felipe Rinaldi, inspector de l’Espanya salesiana va viure el començament d’aquesta obra a la barriada del carrer Sagunt. Una casa que, amb uns començaments senzills, va tenir uns moments esplèndids des dels seus orígens fins a la dècada 1910-1920 gràcies al treball de salesians com Guillermo Viñas, director que va deixar empremta profunda en aquesta obra. Més tard, després de la penombra de la guerra civil, va aconseguir recuperar el seu servei incansable a les dècades 1946-1966, en col·laboració amb l’arquebisbe de València, el salesià Marcelino Olaechea, amb un segell pastoral que va marcar unes profundes arrels.

Una casa salesiana completa

Actualment és una casa salesiana completa, amb tots els ambients pastorals i una sèrie de propostes que tenen com a finalitat l’educació i l’evangelització dels joves (Itinerari d’Educació a la Fe, Esport Educatiu, Animació vocacional, Art) per fer d’ells, en paraules de Don Bosco, honrats ciutadans i bons cristians. Una casa que posa especialment la seva mirada a atendre els nois i noies en situació de més vulnerabilitat en tots els ambients i, sobretot, en els diferents projectes socials. També a la casa es troben una sèrie de Serveis Inspectorials i les seus de la Fundació Iniciativa Solidària Ángel Tomás i l’ONGD Bosco Global.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…