César Bona impacta els joves de El Campello amb una xerrada sobre l’assetjament escolar

7 noviembre 2023

El Campello Ajuntament

l

Entre els assistents alumnat del col·legi salesià de la localitat.

Tot just quinze minuts. És el temps que va trigar el docent César Bona a controlar la situació avui a l’auditori Pedro Vaello de la Casa de Cultura de El Campello. El públic no era senzill: centenars d’alumnes de Batxillerat dels dos instituts públics del municipi (Clot de L’Illot i Enric Valor) i del col·legi Salesians, al principi esvalotadors, però passat aquest curt espai de temps molt, molt pendents dels que se’ls deia i de les imatges fixes i vídeos que es projectaven per fer arribar el missatge contra l’assetjament escolar.

Amb l’acte, s’explica sobradament perquè César Bona està considerat un dels 50 millors mestres del món. Té el do de la paraula, senzilla quan es tracta d’adolescents, amb els quals és capaç d’empatitzar al punt de fer canviar d’actitud als i les que inicialment no tenien gaire interès per la conferència programada per la regidoria d’Educació que dirigeix Dorian Gomis.

“Un ésser humà és gran quan sap relacionar-se amb els altres, per diferents que siguin”. Va ser aquesta una de les seves primeres veritats que va impactar a l’auditori. I ha tingut missatge també per als docents i les famílies: “És missió de tots educar per a una convivència pacífica”.

Prop del 10% de la població escolar pateix assetjament a Espanya. En la majoria dels casos, les víctimes no ho expliquen ni als seus tutors ni a casa, i el problema augmenta a mesura que els assetjadors s’encoratgen en creure’s amos de la situació. “El bullying és un problema greu que cal abordar des de la globalitat”, ha remarcat César Bona.

Per al conferenciant, que ha tingut la virtut de guanyar-se els joves amb exemples d’assetjament i fent-los participar en situacions que es poden convertir en drames personals, “estem parlant de respecte, perquè d’això depèn que la persona que tenim al costat estigui bé o patint”.

“Cada paraula i cada gest ha d’anar sempre acompanyat de respecte… respecte a la diversitat de les persones, a la religió, a la condició sexual, a l’aspecte físic i al pensament”, ha afegit, per sentenciar amb una frase que ha impactat als joves: “Hi ha gent que pateix cada dia quan va a l’institut”. “Tots som diferents, i això és un autèntic regal”.

L’activitat ha finalitzat amb un prec: “parleu amb els vostres tutors si sou assetjats o sabeu d’algú que està sent assetjat o assetjada… Parleu amb la família… cal ser valents i fer un pas”.

Entre els assistents hi havia docents dels tres centres, personal de l’àrea d’Educació i la regidora Dorian Gomis, per a qui “només amb un cas d’assetjament que aconseguim neutralitzar amb aquesta xerrada, haurà valgut la pena”.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…