Presentat el programa d’actes per a la celebració de la Coronació Canònica de Maria Auxiliadora a La Palma del Condado

16 noviembre 2023

Salesians Comunicació

l

Durant la tarda del 15 de novembre a la sala d'actes de l'Ajuntament juntament amb la presentació del logo, obra d'Abraham Ceada.

Des de la Casa salesiana de La Palma del Condado es va anunciar amb gran goig durant l’eucaristia del diumenge 15 d’octubre que el Bisbe Mons. Santiago Gómez Sierra va tenir a bé aprovar i concedir la coronació canònica de Maria Auxiliadora a la imatge de la presència salesiana prevista per al 5 d’octubre del 2024.

Durant la tarda de dimecres 15 de novembre va tenir lloc al saló d’actes de l’Ajuntament de la localitat de Huelva la presentació del logo i els actes de la celebració de l’esmentada Coronació.

Durant la jornada van intervenir Rocío Moreno Domínguez, Tinent Alcalde de la ciutat, Jorge Juan Reyes Macías, director de la Casa Salesiana, Eugenio Bernal Pérez, president de l’Arxiconfraria de Maria Auxiliadora de La Palma del Condado i, Abraham Ceada, autor del logo.

Entre els nombrosos actes previstos destaca el trasllat de Maria Auxiliadora el diumenge 8 de setembre de 2024, dia de la nativitat de la Verge Santíssima, després de l’eucaristia dominical, de l’Església del Salvador a l’Església Parroquial Sant Joan Baptista. També diferents projectes socials, que mostren el caràcter solidari de l’esdeveniment, adreçats a atendre els joves en situació de vulnerabilitat, com són les beques de Maria Auxiliadora, per a estudiants universitaris, les beques Sant Joan Bosco, per ajuda a estudiants d’Educació Primària i Secundària, a més de la col·laboració amb projectes de Càritas i la Fundació Don Bosco Salesians Social.

Sobre l’autor del logo

Format a les escoles d’art de Huelva i Sevilla, Abraham Ceada és un artista especialitzat en escultures d’art religiós a Huelva. Les seves obres religioses també abasten la direcció i projecció de projectes arquitectònics, com són els retaules per a esglésies i capelles, i el disseny i construcció de passos processionals per a germandats o parròquies.

Les obres d’Abraham Ceada reflecteixen a la perfecció els cànons i models clàssics de l’escultura, i s’hi pot apreciar una clara i profunda influència de l’escola i l’estil italià. La recerca de l’excel·lència a la seva obra es fa palesa quan rebutja models estereotipats de bellesa forçada o dolor exagerat, ja que la modernitat que reflecteix la seva obra sembla haver-se situat a la calma, la mesura i la tornada als valors clàssics.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…