La ciutat d’Alcoi vibra amb els centres juvenils salesians

27 noviembre 2023

Salesians Alcoi

l

Més de 660 joves celebren el 35è aniversari de la Federació Don Bosco.

El dissabte 25 de novembre va tenir lloc el XXIII dia de la Federació a la ciutat d’Alcoi. Més de 660 joves van omplir els carrers de la ciutat procedents d’una quinzena d’associacions i centres juvenils de la Comunitat Valenciana, Castella-la Manxa i Regió de Múrcia. La temàtica escollida per a aquesta ocasió va ser un viatge en el temps, sota el lema ‘Un somni que ha fet història’, que va amenitzar les activitats que van començar a Salesians Sant Vicent Ferrer i van finalitzar a Salesians Joan XXIII.

Entre els participants va destacar la presència de l’alcalde de la ciutat, Antonio Francés, el director de la presència salesiana, Rosendo Soler, i la presidenta de la Federació, Andrea Ávila, entre altres autoritats locals, com el regidor de Joventut de la ciutat, dos representants del Consell Valencià de la Joventut, dos membres de la junta permanent de la Confederació Don Bosco, la representant de la Inspectoria Maria Auxiliadora al MJS i dos representants de la Federació de D’Escoltisme València.

L’acollida del dia va començar a les deu a Salesians Sant Vicent Ferrer, i a continuació els participants van anar a la Plaça d’Espanya per a l’acte institucional en què les autoritats presents van saludar la multitud de joves. Tot seguit, a l’església Santa Maria, els joves van participar en un moment de pregària que va acabar amb l’inici de la dinàmica del matí consistent en un joc de pistes i balises que els va guiar fins a Salesians Joan XXIII. Allí van passar la resta del dia convivint, jugant, ballant, fins a les sis de la tarda que va finalitzar el matx.

Una festa del voluntariat amb moments lúdics, formatius i de pregària que no seria possible sense la implicació de totes les entitats presents i especialment de l’equip voluntari del centre juvenil amfitrió, Pinardi.

Els salesians a Alcoi

La història dels salesians a Alcoi va començar el 24 de maig del 1884 quan el Patronat de la Joventut Obrera començava a caminar, en el context d’una població afectada per les conseqüències socials d’una forta industrialització. Per consolidar el que ja s’ha fet i que no desaparegués amb la mort de Mossèn Josep, els salesians arriben a Alcoi el 1927 amb Antonio Recasens com a primer director.

A dia d’avui la presència d’Alcoi es divideix entre les dues cases Sant Vicenç Ferrer i Joan XXIII. Els salesians atenen dos col·legis amb una oferta educativa completa, una parròquia, catequesis infantils, grups de família salesiana (ADMA, AA.AA, ACS), grups esportius com Atlètic Salesià i Patín Alcodiam, grups juvenils de temps lliure com a Grup Scout Brownsea i Associació Juvenil “Pinardi”, el grup de teatre Tesalín i la filà alcodians.

35 anys dedicats a la promoció social i integral d’infants i joves

La Federació Don Bosco de la Comunitat Valenciana es va fundar el 1988, com una entitat d’educació en el lleure amb àmbit autonòmic i sense ànim de lucre, que basa el seu estil educatiu en la Proposta Educativa dels Oratoris i Centres Juvenils Salesians i en els valors del Voluntariat.

Tal com s’estableix als estatuts, la missió de la Federació Don Bosco es basa en la promoció social i integral dels infants, adolescents i joves de la Comunitat Valenciana, desenvolupant accions educatives sota procediments d’animació sociocultural. La seva acció educativa s’emmarca dins del camp de la prevenció, desenvolupant polítiques juvenils i participant coordinadament juntament amb totes les institucions i entitats que convergeixen al seu camp d’acció amb la infància i la joventut.

És per això que el seu principal sector d’intervenció com a entitat és el de la infància i la joventut fent especial presència i esforç en les realitats amb indicadors clars de risc d’exclusió social.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…